«Η εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει όσο γίνεται περισσότερο πρωθυπουργός. Φοβάται τις εκλογές, γιατί ξέρει ότι θα τις χάσει με μεγάλη διαφορά», δήλωσε ο συντονιστής επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά».

«Αλλά θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές, προτού αποκαλυφθεί πλήρως ότι οδηγεί τη χώρα σε νέα αδιέξοδα, προς τέταρτο Μνημόνιο, που θα ζητάμε για να κρατηθούμε μέσα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό είναι αδύνατο να βγάλει την τετραετία», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι πλέον τοξική για τους Ελληνες. Η κοινωνία αναζητά διέξοδο από τη σημερινή, πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτει το δικό του σχέδιο στους πολίτες, με λιγότερους φόρους και περισσότερες δουλειές για τους πολλούς. Αυτό έχει θετική αντιμετώπιση, αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερο να αναπτυχθούν οι προτάσεις για τις αλλαγές στην Παιδεία, στην Υγεία, στη φορολογία, στην ασφάλεια και στη ∆ικαιοσύνη», σημείωσε ακόμη.

Σε ερώτηση για το πόσο κοντά είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ή χωρίς αυτοδυναμία, είναι να ενώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας για τις αναγκαίες αλλαγές για την ανασυγκρότησή της και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οταν μπούµε στην προεκλογική περίοδο, θα συζητήσουμε πιο συγκεκριμένα».