Τον εκνευρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η αντίδραση βουλευτών της συγκυβέρνησης την ώρα που αναφερόταν ονομαστικά σε επιχειρηματικές προσπάθειες νέων αγροτών, από το βήμα της Βουλής.

«Ακόμη και σήμερα, κόντρα στην φοροεπιδρομή, στην έλλειψη ρευστότητας, στην χαμηλή απορρόφηση κοινοτικών πόρων, υπάρχουν πολλές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που επένδυσαν στον πρωτογενή τομέα και πέτυχαν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στη συζήτηση για το αγροτικό.

Κατόπιν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ονομαστικά σε ορισμένα παραδείγματα που ο ίδιος έχει συλλέξει από τις περιοδείες του καθώς «αξίζει να μνημονευτούν σε αυτήν την αίθουσα», όπως είπε.

Πιπεριά στο Τυμπάκι, Μετάξι στο Σουφλί, Κατίκι στο Δομοκό, Αμύγδαλα και σουμάδα στον Αγ. Νικόλαο, Αρωματικά φυτά στον Βελβεντό, Μέλι με βρώσιμο χρυσό στην Εύβοια, Πλευρώτους μανιτάρια στο Κιλκίς, Τριαντάφυλλο στη Ροδόπη, Τσακώνικη μελιτζάνα στο Λεωνίδιο, Ιχθυοτροφείο πεστροφας στις Σέρρες. Ήταν μερικά από τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Η απαρίθμηση των προϊόντων αυτών, έφερε ορισμένα γέλια από την πλευρά μερίδας βουλευτών, κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Μητσοτάκη.

«Γιατί γελάτε; Σας φαίνονται αδιάφορες αυτές οι πρωτοβουλίες; Μου κάνει πολύ εντύπωση η αντίδραση σας. Αντί να αναγνωρίζετε και να χαιρετίζετε αυτές τις ωραίες επιχειρηματικές προσπάθειες, χασκογελάτε. Τι να σας πω;», είπε αρχικά, προκαλώντας τα χειροκροτήματα βουλευτών της ΝΔ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης, «τις μνημονεύω ονομαστικά γιατί αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους νέους αγρότες που επενδύουν παρά τις αντιξοότητες. Αλλά μάλλον όπως δείξατε και από την αντίδρασή σας, όλα αυτά δεν σας λένε τίποτα».