Το δημοψήφισμα είναι «ένας ωμός εκβιασμός», τόνισε, μιλώντας στην συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, σημειώνοντας πως θα υπάρξει «ιδεολογική τρομοκρατία» και «θα επιστρατευτούν όλοι οι μηχανισμοί για να αποσπαστεί το ναι».

Σημείωσε ότι η διαδικασία «γίνεται με νόμο αντιδραστικό και απαράδεκτο», αφού «το όχι του ΚΚΕ με το όχι της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι, ενώ εμείς λέμε όχι δημοψήφισμα, αλλά να γίνουν εκλογές» και διευκρίνισε πως «αν όμως γίνει καλούμε να συμμετέχει μαζικά ο λαός να πει ένα συντριπτικό όχι».

«Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες τη νεολαία, τις γυναίκες, που βλέπουν τη ζωή τους κυριολεκτικά να καταστρέφετε», ανέφερε στη συνέχεια «τους καλούμε να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων, ενάντια στην εντεινόμενη τρομοκρατία δυναμώνοντας τους αγώνες και την ανυπακοή στην μεσαιωνική πολιτική».

Ο κ. Παφίλης απαντώντας στο επιχείρημα ότι κάποιοι φοβούνται το δημοψήφισμα είπε: «Εμείς δε φοβόμαστε το λαό. Εσείς τον φοβάστε όταν βγαίνει στους δρόμους, αυτή όμως είναι και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».