«Είναι πολύ σημαντικό να παρθεί απόφαση για το Κυπριακό για να μην υπάρξουν νέες περιπέτειες, έστω και από ατύχημα θα πρέπει να προχωρήσουν στη διάσκεψη της Γενεύης τα θέματα μεταξύ των δύο πλευρών για να μπουν οι πρώτες βάσεις, εάν αυτό δεν γίνει θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα έχει ενδιαφέρον να δούμε επιτέλους κάθε πλευρά τι θέλει», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανέφερε πως «έχει δρομολογηθεί η λύση του Κυπριακού καθώς το επιδιώκει τόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά, όσο και η τουρκοκυπριακή, αυτό άλλωστε συμπλήρωσε το “επιβάλει” η κατάσταση στην Μέση Ανατολή γιατί δεν είναι δυνατόν να είναι ανοιχτό αυτό το ζήτημα από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά και τη συμφέρει και οικονομικά γιατί επωμίζεται και ένα οικονομικό βάρος».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η Κύπρος είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και πρέπει να ισχύουν ότι ισχύουν για τις άλλες χώρες. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλό της Τουρκίας αλλά να δούμε τι θέλουνε οι Κύπριοι».

Επιπλέον σημείωσε πως ρόλο θα διαδραματίσει εάν θα συμμετέχει ο Ερντογάν στη Διάσκεψη, «αν συμμετέχει θα είναι ένα σήμα ότι θέλει να λύσει το Κυπριακό, εάν δεν συμμετάσχει δεν θα είναι το τέλος του κόσμου αλλά κατά τη γνώμη μου θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».