Την ανάγκη «να κλείσει άμεσα η β’ αξιολόγηση για να γίνει η εκταμίευση και να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά» τόνισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Θέλουμε να τελειώσει αυτή η διαδικασία γιατί η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης είναι το πιο βασικό προαπαιτούμενο για να γίνει η εκταμίευση των 2,8 δισ. που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα πάνε στην πραγματική οικονομία, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κ. Καράογλου, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση στο «παρά πέντε».

Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα της ΝΔ για προσφυγή στις κάλπες σχολίασε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί «ότι η παραμονή της συγκεκριμένης κυβέρνησης δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ό,τι λύνει κι αυτό θέλουμε να αποφύγουμε για καλό της πατρίδας και των Ελλήνων πολιτών».

Τόνισε: «Αν γίνουν αύριο (εκλογές) ξέρουμε ότι θα αναλάβουμε ένα πολύ δύσκολο σκηνικό […] αλλά θεωρούμε ότι αν συνεχιστεί η πολιτική που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση θα έχουμε ακόμη χειρότερα αποτελέσματα».

Κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να αυξάνει τη φορολογία και να μειώνει μισθούς και συντάξεις» να δει «πώς θα μειώσει τις σπατάλες στον δημόσιο τομέα».

Σε ό,τι αφορά δε την καταγγελία του ΚΚΕ περί συνακροάσεων, ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι «οφείλει η κυβέρνηση να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση γιατί είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία».