Την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017.

Ερωτηθείς για την κινητικότητα, απάντησε πως υπάρχει νέος νόμος και προβλέπει τον μηχανισμό, στον οποίο αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή εκεί που πλεονάζει το προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών. Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm», τόνισε επίσης: «Όλοι συμφωνούμε επί της αρχής, αλλά θα πρέπει όταν εφαρμοστεί ο νόμος, να μην έχει στρεβλώσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες για τους μικρούς δήμους, για τους οποίους και ο ένας εργαζόμενος είναι σημαντικός.

Είπε, πάντως, πως αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει, «αλλά όχι εκείνη που εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απολύσεις σχολικών φυλάκων κ.λπ.». Πρέπει «να υπάρξει αξιολόγηση που θα κατοχυρώνει και δεν θα μειώνει τις θέσεις εργασίας», σημείωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις από τη γείτονα δεν γίνονται τυχαία και συμπλήρωσε πως η Τουρκία περνάει εσωτερική κρίση, έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα και κάνει εξαγωγή κρίσης στην Ελλάδα. Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τις διεθνείς Συνθήκες και δεν υπάρχει στο τραπέζι ζήτημα για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Τουρκία οδηγείται με αυτή τη στάση (σσ. του Ερντογάν) στην απομόνωση.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών συνακροάσεων, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν σαφής: οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία πρέπει να ερευνηθεί». Κατέληξε ότι η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από τέτοιες ιστορίες και «δεν είναι ανεκτό στη Δημοκρατία να υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια ότι παρακολουθούνται τηλεφωνικά κέντρα».