Τις επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος συζήτησαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αναφερόμενος στο σχέδιο «Ήλιος» για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα και την εξαγωγή της στη Δ. Ευρώπη, ο κ. Ρέσλερ τόνισε μεν ότι υπάρχουν δυνατότητες εξαγωγής ηλιακής ενέργειας προς τη Γερμανία, αλλά και ότι θα υπάρξουν κάποια ερωτήματα που πρέπει να λυθούν όπως η διεύρυνση των δικτύων και η χρηματοδότηση όλων αυτών.

«Νομίζω ότι από κοινού μαζί δηλαδή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είμαστε σε θέση να επιλύσουμε κι αυτά τα θέματα», τόνισε ο κ. Ρέσλερ. Σημείωσε ακόμη ότι η ενέργεια είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε από την πλευρά του τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στους τομείς που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΥΠΕΚΑ, κυρίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια, τη διαχείριση των απορριμμάτων, υδάτων, κ.α. «Τομείς, στους οποίους η χώρα μας χρειάζεται κεφάλαια, τεχνογνωσία και συνεργασία με το εξωτερικό και με γερμανικές επιχειρήσεις», ανέφερε ο υπουργός.

Για το σχέδιο «Ήλιος» ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τέλος ότι «συμφωνήσαμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα, σε συνεννόηση και σε συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να προσδιορίσουμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα απαραίτητα δίκτυα, που θα υποστηρίξουν ένα παρόμοιο εγχείρημα, για την ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, αλλά ταυτόχρονα και τον χρηματοδοτικό τρόπο, με τον οποίο θα κάνουμε αυτό το σχέδιο πραγματικότητα».