Επίθεση κατά του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, εξαπέλυσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ και τα κόμματα.

Ο κ. Προβόπουλος είχε αφήσει υπόνοιες για τις κινήσεις της ΤτΕ και του κ. Στουρνάρα για το τραπεζικό σύστημα. Είχε πει στην Επιτροπή ότι ο ίδιος δεν θα δημοσιοποιούσε ένα πόρισμα και θα το πήγαινε στον εισαγγελέα αθόρυβα γιατί έτσι κάνει τη δουλειά του.

Η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν ότι: «Ο κ. Προβόπουλος μπορεί να έχει διάφορα ψυχολογικά προβλήματα επειδή δεν του βγήκαν οι προβλέψεις». «Αν ήμουν στη θέση του, θα πρόσεχα» επισήμανε με νόημα.

Ο κ. Στουρνάρας συνέχισε την επίθεση κατά του προκατόχου του λέγοντας: «Ο κ. Προβόπουλος αν ήθελε μπορούσε να καθαρίσει την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής. Δεν το έκανε και το έκανα εγώ».

Ο επικεφαλής της ΤτΕ αναφέρθηκε στις τραπεζικές δανειοδοτήσεις των κομμάτων από το 2000 έως σήμερα, διαβεβαιώνοντας ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

«Δεν μπορώ να πω αν ήταν σωστές ή λαθεμένες, καθώς απόφαση πρέπει να κρίνεται με βάση τα δεδομένα της εποχής» εξήγησε. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι «υπάρχουν πάντα αδυναμίες, καθώς κανένας δεν είναι τέλειος».