Τη στάση που τήρησε απέναντι στην τρόικα όταν του ζητήθηκε η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εξήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm ο Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Δεν είπα ότι απλά με υπερβαίνει. Είπα ότι είναι μια πρόταση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το νομικό πλαίσιο, αλλά ταυτόχρονα και με την πραγματικότητα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Με αυτήν την έννοια είπα ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας και ότι είναι ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό και ότι εγώ αναλαμβάνω την υποχρέωση να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και την κυβερνητική επιτροπή για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια επιλογή» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Από την πλευρά μας», πρόσθεσε ο κ. Κουτρουμάνης, «εκείνο που τους είπαμε είναι ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση σε αυτό το επίπεδο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και το κάνουμε είναι να γίνει συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς και τους εταίρους για το θέμα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, γιατί εκεί υπάρχει θέμα».