Μουζάλας: Η μαζική και βίαιη μετακίνηση προσφύγων θα φέρει εξεγέρσεις

«Ο πληθυσμός εγκλωβίζεται. Μένει καιρό, ενώ θέλει να φύγει από τη χώρα, τελειώνουν τα λεφτά του, είναι θυμωμένος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:21
30/09/2016
Μουζάλας: Η μαζική και βίαιη μετακίνηση προσφύγων θα φέρει εξεγέρσεις
5
loading

Επικίνδυνη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μια επιχείρηση βίαιης απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ, που γίνεται αυτή την ώρα στη Βουλή.

«Η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά και βίαια διότι θα γίνουν εξεγέρσεις και γιατί μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για μαζικές ροές», είπε ο κ. Μουζάλας ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να πιέσουν στα ευρωπαϊκά κόμματά τους για τη διατήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αντί να στηρίζουν την εύκολη λύση της μαζικής βίαιης απομάκρυνσης.

«Στα νησιά μας, ο νησιωτικός λαός δοκιμάζεται. Δοκιμάζονται από υπερπληθυσμό. Τι άλλαξε; Ο πληθυσμός εγκλωβίζεται. Μένει καιρό, ενώ θέλει να φύγει από τη χώρα, τελειώνουν τα λεφτά του, είναι θυμωμένος, απελπισμένος», είπε ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αν και δεν αρνήθηκε ότι «οι νοικοκυραίοι δοκιμάζονται», προειδοποίησε ότι είναι μια εύκολη λύση να φύγουν βίαια από τα νησιά οι άνθρωποι αυτοί και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «να πέσει η συμφωνία». «Αν τους πάρουμε, πέφτει η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Να φύγουν από τα νησιά; Να φύγει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας από τη μέση; Αυτό θα σώσει τα νησιά, θα σώσει τη Χίο; Θα σώσει τη Σάμο; Αυτό θα σώσει τη χώρα μας;», είναι η αναφορά που έκανε ο Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί για την αποσυμφόρηση των νησιών που δοκιμάζονται από πληθυσμό. «Από τα νησιά μπορούμε να πάρουμε αυτούς οι οποίοι κρίνονται ότι απαγορεύεται να επιστραφούν στην Τουρκία» είπε και ενημέρωσε ότι εδώ και 20 ημέρες έχουν ξεκινήσει σχετικές προσπάθειες και «μαζεύονται προς τα κάτω».

Η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά και βίαια διότι θα γίνουν εξεγέρσεις και γιατί μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για μαζικές ροές. Αυτή η μετακίνηση θα γίνει σιγά -σιγά και διακριτικά, με βάση το νόμο.

«Προχωράμε και προσπαθούμε. Αντί για κριτική πιέστε λοιπόν μέσα στο κόμμα σας, το Λαϊκό κόμμα, πιέστε στη σοσιαλδημοκρατία, αν θέλετε να μην πέσει η συμφωνία», είπε ο Γιάννης Μουζάλας και τόνισε ότι το αίτημα της Ελλάδα δεν είναι ευμενώς αποδεκτό, υπάρχουν δυσκολίες.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρούν οι μετεγκαταστάσεις με τους ρυθμούς που διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις. «Τι κάνετε εσείς γι’ αυτό; Πώς απάντησε ο κ. Τσίπρας όταν η κ. Μέρκελ τον επέπληξε για το προσφυγικό;» είπε ο βουλευτής και ζήτησε να ενημερωθεί αν ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα αυτό στη διάσκεψη των Αθηνών και γιατί δεν το συμπεριέλαβε στην κοινή διακήρυξη.

Ο Σταύρος Καλαφάτης προειδοποίησε ότι οι νέες ροές θα είναι αμιγώς μεταναστευτικές και όχι προσφυγικές. Μίλησε επίσης για την αποτυχία του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Serapis

  Μουζάλας: Η μαζική και βίαιη μετακίνηση προσφύγων θα φέρει εξεγέρσεις
  «Ο πληθυσμός εγκλωβίζεται. Μένει καιρό, ενώ θέλει να φύγει από τη χώρα, τελειώνουν τα λεφτά του, είναι θυμωμένος».
  Αν δεν τους αρέσει μπορούν να επιστρέψουν! Για τους πρόσφυγες ο λόγος.
  Για τους λαθρομετανάστες που είναι οι περισσότεροι ένας δρόμος υπάρχει: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ με τους αλληλέγγυους μισθοφόρους δουλέμπουρους που τους κουβάλησαν.

 2. ΑΝΙΚΑΝΟΙ-[...] ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΑΝ 2.000.000.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΟΨΑΤΕ ΤΟ ΕΚΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ .ΓΙΑΤΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ [...] ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ [...] ΨΕΥΔΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΘΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑ [...] ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .

 3. avatar kounoupi

  Μουζάλα είσαι, δηλαδή ολοι είστε, για κλάματα.
  Ούτε ενα μέτρο μακρύτερα απ τη μύτη σας δεν βλέπετε.
  Μα καλα, οοολα αυτά που
  συνεβησαν και συμβαίνουν....δεν ξέρατε οτι θα συμβούν;
  Τι στον οξαποδω, δίχως διορατικότητα, μου το παίζετε πολιτικοί;
  Και σαν αυτό να μην φθάνει...τις αντίθετες, απο τα όσα έκανες, φωνές που ακουγόντουσαν/ντε τις χαρακτηρίζατε/ζετε φωνές μισανθρωπων και ρατσιστων και εθνικιστών και φασιστων!!! Και στους χαρακτηρισμούς, εκτός από ολους σας, πρωταγωνιστούσαν και πρωταγωνιστούν τα
  &₩\¤&@^@\@.
  Μουζάλα κατέστρεψες/ψατε την Ελλάδα. Δεν το βλέπεις;
  Ρε σεις επιτέλους αλλάξτε τακτική μπας και σωθεί οτι μπορει να σωθεί.

 4. avatar tboni

  ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ. ΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ? ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ? ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΟΥ ΤΩΡΑ? ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΔΩ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑΝΑΙ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΙ ΚΙ ΕΣΥ Ο ΚΑΛΟΣ. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΑΛΙΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

 5. avatar Νίκος χασαπης

  Ρε κομμουνια άπλυτοι όταν τους προσκαλεσατε να έρθουν να λιαστουν ήταν όμορφα. Τώρα θα εξεγερθούν ρε παλιό μπιπππππ. [...]. Καταστρέψατε την ελλαδα προδότες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει