Την πεποίθησή ότι η εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου είναι πολύ κοντά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην αποψινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο εγκρίθηκαν το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2012, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή και η εργασιακή εφεδρεία.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ψήφιση της συμφωνίας από τα περισσότερα κοινοβούλια της ευρωζώνης και ιδιαιτέρως από αυτό της Γερμανίας, πριν από λίγες ημέρες. Μια ακόμα από τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας, είπε, «θα αποτελέσει πραγματικότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, επέμεινε, για μια ακόμα φορά ότι όλα εξαρτώνται από τη συνέπεια που θα δείξει η Ελλάδα, στην εφαρμογή των υποχρεώσεων, που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων, ώστε να είναι αξιόπιστη έναντι όλων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία των επόμενων συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων, με πρώτη την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, στο οποίο θα πάρει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.