Αντίστροφα πλέον μετράει ο χρόνος για το ιστορικό περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», τον πολιτιστικό σταθμό 9.58 και τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, που θα συγχωνευτούν σε εννέα.

Δυσαρεστημένος από τις συνεχείς αναβολές της σχετικής συζήτησης στο αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε επιστολή που θα αποστείλει τη Δευτέρα στη διοίκηση της εταιρείας θα ζητεί στην τακτική τους συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη, να καταλήξουν σε αποφάσεις, δεδομένου ότι έχουν παρέλθει σαράντα ημέρες από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ.

Προς την ίδια κατεύθυνση συνάντηση είχε χθες ο υφυπουργός Επικρατείας Αγγελος Τόλκας με τον πρόεδρο του Δ. Σ. της ΕΡΤ Θανάση Παπαγεωργίου. Για τις προαναφερόμενες αποφάσεις να σημειωθεί ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω νομικές πράξεις, όπως στην περίπτωση της ΕΤ1. Η κατάθεση της τροπολογίας για την κατάργηση/αντικατάσταση της ΕΤ1 (από το κανάλι «πρίσμα») εκκρεμεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται επίσης -ενδεχομένως και με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο κ. Μόσιαλος- να ανακοινωθεί η σύνθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής, που θα αναλάβει να ετοιμάσει την πρόταση του μοντέλου διακυβέρνησης και διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ.

Στη διαδικασία ανεύρεσης των προσωπικοτήτων και εμπειρογνωμόνων που θα απαρτίσουν την επιτροπή δεν θέλησε να συμμετάσχει η Νέα Δημοκρατία, ενώ επαφές έγιναν τόσο με τα κόμματα της Αριστεράς, όσο και με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Είναι πιθανό εξάλλου ο κ. Μόσιαλος να συμμετάσχει στην έκτακτη ειδική εκπομπή της ΝΕΤ, που ετοιμάζεται για την ερχόμενη Παρασκευή με τη συμμετοχή της ΠΟΣΠΕΡΤ και με συντονίστρια την Ελλη Στάη, για να παρουσιάζει το όραμά του για την ΕΡΤ.

Πάντως, στο πρόσφατο Δ. Σ. της ΕΡΤ ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν το νέο πρόγραμμα για δέκα και πλέον εκπομπές. Από αυτές οι μισές αφορούν ως επί το πλείστον ενημερωτικές εκπομπές, που τελούν προς επανέγκριση.