«Φρένο» στα σενάρια για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας και στους ΕΠΟΠ έβαλε ο υπουργός Άμυνας. Ο Πάνος Μπεγλίτης είπε πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις στις κυβέρνησης, διευκρίνισε, ωστόσο πως οι κρίσεις για την μονιμοποίησή τους μετά την παρέλευση της απαραίτητης επταετίας, θα είναι αυστηρές.

«Στο παρελθόν έγινε κατάχρηση στις προσλήψεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε αξιολογώντας τις σύγχρονες επιχειρησιακές συνθήκες, αλλά η αξιολόγηση θα είναι αυστηρή. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν έχουν να φοβούνται για την μονιμοποίησή τους μετά την επταετία. Οι επαγγελματίες οπλίτες, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα» ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης.

Η πληροφόρηση περί εφαρμογής του θεσμού και στους επαγγελματίες πολίτες είχε «παγώσει» τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι ΕΠΟΠ είναι σε θέσεις που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν από φαντάρους.

Ο υπουργός, παράλληλα, προέβη και σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων περί αναβολής της άσκησης «Παρμενίων», είτε λόγω οικονομικών δυσχερειών, είτε λόγω των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μπεγλίτης υπενθύμισε πως διενεργείται ανά διετία και πως εξ αναβολής πραγματοποιήθηκε πέρσι. Έτσι, η επόμενη διεξαγωγή της έχει οριστεί για το 2012.