Την πρότασή της για καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 20% και για δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από ένα νέο ελεγκτικό μηχανισμό, επαναφέρει η Δημοκρατική Συμμαχία και αποδοκιμάζει την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών για τις νέες ανακοινώσεις του σχετικά με τις αποδείξεις.

«Τα μέτρα που εξαγγέλλει είναι σπασμωδικά, αλλοπρόσαλλα και άδικα. Γι’ αυτό και έχουμε φτάσει στον δέκατο μήνα του 2011 και ακόμη κανείς δεν ξέρει πως θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2011», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Επιπλέον υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατική Συμμαχία έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες «σε συνδυασμό με βοήθεια από την Ευρώπη για νέες επενδύσεις και εγγύηση των επενδύσεων, μπορούν να δώσουν και πάλι ελπίδα στην ελληνική οικονομία και τους Έλληνες».

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος και ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης χαρακτηρίζει εξαιρετικά σημαντική την ανακοίνωση του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στο Ευρωκοινοβούλιο για τη δημιουργία μηχανισμού εγγύησης των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ανέργους που χωρίς επενδύσεις δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Δίνει ελπίδα στις επιχειρήσεις, που χωρίς εγγυήσεις δεν μπορούν να βρουν χρηματοδότηση λόγω του κινδύνου χρεοκοπίας», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης και υπενθύμισε ότι η Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι πρότειναν ήδη από τον Ιούνιο τη λύση αυτή και την προώθησαν στα ευρωπαϊκά όργανα μετά από σχετική πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.