«Υλοποιείται η συνταγματική υποχρέωση της νόμιμης αδειοδότησης των καναλιών, με μια καθ’ όλα αδιάβλητη διαδικασία. Πρόκειται για δομική αλλαγή. Τώρα το στοίχημα της αντικειμενικής ενημέρωσης είναι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όλων των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, για το ζήτημα της δημοπρασίας των 4 τηλεοπτικών αδειών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

«Είναι μια δομική αλλαγή που έπρεπε να είχε γίνει, κι όμως 27 χρόνια παρέμενε το ίδιο καθεστώς. Την επόμενη ημέρα θα έχουμε νόμιμες άδειες, ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο διεκδικούν μέσα από μια διαδικασία απολύτως αδιάβλητη και νόμιμη, κι αυτό οφείλεται στους ανθρώπους που στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια.

Από κει και μετά έχουμε πάρα πολύ δουλειά, το στοίχημα της αντικειμενικής ενημέρωσης δεν λύνεται με τις νόμιμες άδειες ιδιωτικών καναλιών, πρώτα απ’ όλα το στοίχημα αυτό είναι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όλων των πολιτών που θέλουν να έχουν αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτικά προγράμματα.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τουλάχιστον η είδηση, π.χ. η πραγματικότητα για τον ΕΝΦΙΑ», σημείωσε ο Χρ. Μαντάς.