Σημαντικό προβάδισμα αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ καθώς σε δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρώτο κόμμα με 22,3% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εάν γίνονταν τώρα εκλογές, η νέα Βουλή θα είχε πέντε κόμματα καθώς το ΚΚΕ παίρνει το 9,8%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, οι Οικολόγοι 2,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,7% και το Άρμα Πολιτών 1,6%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς με 22,5%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 16,1%. Ωστόσο, το 60,1% θεωρεί ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Παπανδρέου παρουσιάζει μεγάλη πτώση, αλλά πτώση, έστω και πολύ μικρή παρουσιάζει και ο κ. Σαμαράς.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 52% θεωρεί ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, έναντι 45,6% που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. Από την άλλη πλευρά το 50% θεωρεί ότι, παρόλα αυτά, οι εκλογές θα είναι πρόωρες, έναντι του 42% που θεωρεί ότι δεν θα είναι πρόωρες.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι πολίτες δεν θέλουν καμία μονοκομματική κυβέρνηση. Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, το ΠΑΣΟΚ με Γ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 8,9%, η ΝΔ με Α. Σαμαρά 14,7%, η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων συγκεντρώνει 36,5% ενώ το 38,1% θεωρεί ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.