Με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την απόφαση του Αρείου Πάγου να παραπέμψει τον τέως πρόεδρό της, Ανδρέα Γεωργίου για νέα κρίση από το Συμβούλιο Εφετών.

«Ακόμη ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου, νυν προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, δίνοντας απάντηση στο ΠΑΣΟΚ.

«Και, δυστυχώς, για το ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για κύκλους της Δικαιοσύνης που «για πολλοστή κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν».

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε σήμερα και στην ανακοίνωση της ΝΔ, καταγγέλλοντας κοινή προσπάθεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ «να μη βγει η αλήθεια για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση την περίοδο 2004-2009».

«Είναι για γέλια στη ΝΔ, η προσπάθεια όσων περιστασιακά φορώντας μεταρρυθμιστικό προσωπείο παριστάνουν ότι κάτι αλλάζει, όταν είναι φανερό ότι τα κλειδιά του μαγαζιού τα κρατούν άλλοι. Από την άλλη πλευρά οι άλλοι οι “αριστεροί ριζοσπάστες”, του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκαν πρόθυμοι και υπάκουοι και είναι για κλάματα» αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Είναι τραγική όμως για τη χώρα η κοινή τους προσπάθειά να μη βγει η αλήθεια, να μη μάθει ο ελληνικός λαός τους υπεύθυνους για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση την περίοδο 2004-2009».