Συνέχισε και χθες το πρόγραμμα των επαφών με ομολόγους του ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών χαρακτηρίστηκε ως «πολύ καλή». Ο κινέζος αξιωματούχος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και στις προσπάθειές της να εξέλθει από την κρίση.

Μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για ζητήματα που στοχεύουν στην αύξηση του εμπορίου και ειδικότερα των ελληνικών εξαγωγών, καθώς, επίσης, και για τις σχέσεις Ε.Ε-Κίνας, ενόψει και της επικείμενης συνόδου για την Κίνα με τους 27.

Με τον αλβανό ομόλογό του, ο κ. Λαμπρινίδης συζήτησε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στα Τίρανα.

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι μίλησε για ενθάρρυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και σε θέματα που αφορούν στη διμερή συνεργασία Ελλάδας-Αλβανίας.

Χθες το μεσημέρι ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρακάθισε στο γεύμα που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Μπαν Κι-μουν, προς τιμή των επικεφαλής των ξένων αντιπροσωπειών, ενώ νωρίτερα παρακολούθησε την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

Το βράδυ παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.