Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, αμφισβήτησε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και τάχθηκε κατά των απολύσεων στο Δημόσιο.

«Υπάρχει μια γενικευμένη εμπλοκή, ως προς τη δυνατότητα της ίδιας της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Μαΐου ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Είχαμε πει ότι θα κάνουμε μια γενικευμένη αναδιοργάνωση στο δημόσιο τομέα, που εμφανίζεται ανέφικτη αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια εμπλοκή ως προς την κοινωνία, που δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να δεχθεί οριζόντια μέτρα» τόνισε η κ. Κατσέλη.

Και συνέχισε λέγοντας: η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από τους πειρατές και τους κερδοσκόπους. Αυτήν την περίοδο λήγει η τρίμηνη περίοδος ανακύκλωσης των CDS και επειδή παίζονται τρισεκατομμύρια σ’ αυτό το παιχνίδι, γίνεται όλο αυτό που γίνεται.

Για το δημόσιο τομέα δήλωσε: «Κοίταξα προσεκτικά το Μεσοπρόθεσμο και την τριμηνιαία έκθεση δεσμεύσεων για το Σεπτέμβριο, αλλά με στόχους που κατά τη γνώμη μου ήταν ανέφικτοι.

Το πρόβλημα είναι ότι η αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα δεν γίνεται και δεν μπορεί να γίνει – είναι προσωπική μου άποψη αυτό – με ενιαίο μισθολόγιο που μπορεί να γίνει σε έναν ή δύο μήνες.

Επειδή ακούω για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα ήθελα να ακούσω το δημοσιονομικό όφελος από αυτήν την ιστορία».