«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε κάτι που είναι λάθος και καταστροφικό για τη χώρα. Η απλή αναλογική, αν εφαρμοστεί, θα οδηγήσει σε απόλυτη ακυβερνησία στη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης της χώρας μας, από πλευράς επιπέδου ζωής και οικονομίας», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του ραδιοφωνικού σταθμού του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μία συγκεκριμένη συγκυρία και αν δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση και μπούμε σε έναν κύκλο αλλεπάλληλων εκλογών, αυτό είναι πέρα από καταστροφικό».

Είπε ακόμη πως δεν ψηφίζει τον εκλογικό νόμο «που τον κάνει (ο κ. Τσίπρας) για να επιβιώσει πολιτικά» επισημαίνοντας πως η ίδια θα έκανε μία κουβέντα για το ποια είναι η προσέγγιση στην επίτευξη του αναλογικότερου στον εκλογικό νόμο, αλλά όχι με τον κ. Τσίπρα διότι, όπως είπε, δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη, αλλά και διότι είναι σίγουρη πως αυτό που κάνει τώρα είναι ένα παιχνίδι.

Εκτίμησε πως η όλη υπόθεση θα γυρίσει «μπούμερανγκ» στον κ. Τσίπρα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε περίπτωση απλής αναλογικής, ο κόσμος θα ενισχύσει από την πρώτη Κυριακή τη Νέα Δημοκρατία γιατί «ξέρει με τι εκλογικό σύστημα ψηφίζει και ξέρει τι θέλει την επόμενη μέρα».

Η κ. Ασημακοπούλου επισήμανε πως η Νέα Δημοκρατία έκανε την υπέρβαση και στήριξε πέρυσι το καλοκαίρι την κυβέρνηση να πάει να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη «για να μην καταλήξει η χώρα στον γκρεμό», αλλά το αποτέλεσμα, όπως υπογράμμισε, «ήταν, ο κ. Τσίπρας, αντί να κοιτάξει το καλό της χώρας πήγε σε εκλογές γιατί κοίταξε το δικό του καλό, από πλευράς συγκυρίας εκλογικού ποσοστού».

«Αυτό», ανέφερε, «κάνει και τώρα ο κ. Τσίπρας. Αυτή τη στιγμή βλέπει ότι χάνει τη στήριξη του κόσμου, βλέπει ότι καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις, βλέπει ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί προς τα κάτω γι’ αυτόν και γι’ αυτό φέρνει έναν εκλογικό νόμο, διότι πιστεύει πως είτε θα καταφέρει να επιβιώσει λίγο καλύτερα την επόμενη ημέρα ή φεύγοντας θα τα πάρει όλα μαζί του και θα καταστρέψει τη χώρα».