Αναταραχή επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ανακοίνωσης νέων μέτρων, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

Βουλευτές τηλεφωνούν σε υπουργούς και υφυπουργούς για να μάθουν κάτι περισσότερο για την πραγματική κατάσταση, αλλά και να πληροφορηθούν το περιεχόμενο των μέτρων, που αναμένονται, καθώς ο βαθμός της ανησυχίας, μετά την αναβολή του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είναι μεγάλος.

Πολλοί βουλευτές, ανεξαρτήτου εσωκομματικής τοποθέτησης, εκτιμούν ότι νέα μέτρα δύσκολα θα περάσουν αυτή τη φορά από την κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ κάποιοι στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους απειλούν ανοικτά με παραιτήσεις, έτσι ώστε να μην έλθουν στη δύσκολη θέση να ψηφίσουν ή να μη ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Στο κοινοβουλευτικό επιτελείο του πρωθυπουργού κυριαρχεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων πληροφοριών για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων Βενιζέλου, που αναμένονται μετά την έκτακτη κυβερνητική επιτροπή (μείωση υπαλλήλων του δημοσίου με άμεση εφαρμογή του θεσμού της εφεδρείας παντού πλην του στενού δημόσιου τομέα και μείωση στις συντάξεις) το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι για άλλη μία φορά τεταμένο.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού προσπαθούν να διατηρήσουν κλίμα ψυχραιμίας, λέγοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα αντιληφθούν το πόσο οριακή είναι η κατάσταση και θα πράξουν το καθήκον τους, όπως έχουν κάνει και άλλες φορές μέχρι τώρα, ανησυχούν όμως ότι αυτή τη φορά ενδεχόμενες διαρροές ή παραιτήσεις, θα ενισχύσουν το υπάρχον κλίμα πολιτικής αστάθειας.

Πηγή: 24h