Μια συλλεκτική φωτογραφία προκύπτει από τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Στρασβούργο. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε στην ίδια εικόνα τον κ. Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τη Ντόρα Μπακογιάννη και την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

pic1

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, επικεφαλής της οποίας είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία. Στη συνάντηση μετείχαν -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Ευ. Μεϊμαράκης, Ευ. Βενιζέλος, Νίνα Κασσιμάτη, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γ. Μαυρωτάς και Γ. Ψυχογιός.

Οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας που μίλησε χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης καταχειροκροτήθηκε από όλους τους βουλευτές, καθώς στο πρόσωπό του τιμήθηκε η στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Γκουίντο Ραϊμόντι και τον Έλληνα–μέλος του Δικαστηρίου, Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Σύντομη συνάντηση είχε, τέλος, ο κ. Τσίπρας με τον εσθονό ομόλογό του Τάαβι Ρόιβας που προεδρεύει του Συμβουλίου της Ευρώπης.