Η στάση του Νίκου Φίλη ξεπερνά τη φαντασία τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Παιδείας περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Τι να πούμε εμείς όταν έστηναν ικριώματα, όταν μίλαγαν για Γουδή; Εμείς δεν είπαμε τίποτα τότε. Να δεχόμαστε τον έπαινο, αλλά να δεχόμαστε και τον ψόγο και να ακούμε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να μετέχει σε κινητοποιήσεις, είναι δικαίωμά τους στην κυβέρνηση να τις δέχονται ή να τις απορρίπτουν, όμως δεν είναι δικαίωμα ενός υπουργού να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα» σημείωσε.

«Είναι ολοφάνερο ότι φοβάται η κυβέρνηση, έχει το άγχος του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι… Φοβούνται μην πέσουν, έχουν κολλήσει με τις καρέκλες και γι’ αυτό γίνονται προκλητικοί», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι το Σύνταγμα είναι πολύ σαφές στο πώς αναθεωρείται και ο λαός εμπλέκεται στην αναθεώρηση μόνο μέσω εκλογών. «Τα υπόλοιπα μαρτυρούν σύγχυση και αγωνιά αλλαγής της ατζέντας», επισήμανε.