Εσωκομματική κόντρα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους ο οποίος δεν παίρνει πίσω… λέξη από αυτά που είπε, ενώ σήμερα επανήλθε στο βήμα της βουλής για να τονίσει ότι εκείνος ξέρει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Αντίθετος με τις δηλώσεις Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους, εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι για να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο πρέπει να έχουμε συμμάχους τους υπαλλήλους που δουλεύουν.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές», είπε ο κ. Πρωτόπαπας στη ΝΕΤ, ενώ παραδέχτηκε ότι για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο ευθύνεται το πολιτικό σύστημα.

«Πρέπει να είμαστε σοβαρό κράτος και να υλοποιούμε ό,τι ψηφίζουμε», είπε αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ακόμα ότι φέτος είμαστε πιο κάτω από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αυτό οφείλεται στο ότι έχουν καθυστερήσει κάποια έργα, αλλά και η παγκόσμια ύφεση.

«Πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα», τόνισε. Αναφερόμενος στην προειδοποίηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η έκτη δόση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ο κ. Πρωτόπαπας είπε πως αυτό θα γίνεται κάθε φορά που πρέπει να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, καθώς τα χρήματα αυτά είναι πολιτών των εταίρων μας και πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα δικαιούμαστε.