Ύποπτη διευκόλυνση χαρακτήρισε η διάταξη για τις εξωχώριες εταιρείες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Θα δούμε ποιον αφορά» δήλωσε με νόημα στον ΣΚΑΪ ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, δεν πρόκειται για προσωρινής ισχύος νόμο, και είναι επιεικέστερος, καθώς απαγορεύονται offshore μόνο σε μη συνεργάσιμες φορολογικά χώρες. «Υπάρχει θέμα και δεν θεραπεύεται νομικά» επισήμανε, συμφωνώντας με νομικούς κύκλους ότι εφόσον η διάταξη για τις offshore έχει δημοσιευθεί από χθες το πρωί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ακόμα και μία μόνον ημέρα να ισχύσει, παύει το αξιόποινο για όλους τους πολιτικούς και τα παρένθετα πρόσωπα που είχαν ή έχουν offshore.

«Μπήκαμε σε ένα διηνεκές μνημόνιο χωρίς τέλος, θα έχουμε μέτρα και το 2018, και μετά το πρόγραμμα, χωρίς δάνειο (…) ακόμα δεν έχει καταλάβει τίποτα η κοινωνία δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις των 17 μηνών διαπραγμάτευσης» σημείωσε ακόμη σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αν η κυβέρνηση συνέχιζε στο πλαίσιο που βρήκε διεκδικώντας τις μέγιστες βελτιώσεις, αλλά χωρίς τη διακινδύνευση που προκάλεσε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, ενώ και ο ίδιος ο Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα το 2014 ή το 2015 θα έβγαινε από το μνημόνιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε ακόμη στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας είναι ο πιο νομιμόφρων, είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα πάντα με αντιρητορική νότα.»

Όπως τόνισε «η εξαφάνιση μεσαίων στρωμάτων συνιστά πρόβλημα για δημοκρατία, καθώς χάνεται η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας». «Η ριζοσπαστικοποίηση των πρώην μεσοστρωμάτων εκκόλαψε το ναζισμό στο μεσοπόλεμο» προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος.

«Και ο κ. Σαμαράς έκανε μια πολύ μεγάλη υπέρβαση ξεκίνησε από μια στάση Α και έφτασε στις θέσεις μας (ΠΑΣΟΚ) πρόσθεσε δε.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε να φανεί και η διαφοροποίησή του από τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να εκπροσωπεί το Κέντρο, τον κατ’ εξοχήν προοδευτικό χώρο από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου. «Όταν λες Κεντροαριστερά αφήνεις χώρο σε αυτούς που λένε ‘’είμαι κεντροδεξιός’’» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.