Σε επεισοδιακή αποχώρηση από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα ομόλογα προχώρησαν πριν από λίγο οι βουλευτές της ΝΔ, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για «τρομοκράτηση και απειλή μαρτύρων».

Απαντώντας οι κυβερνητικοί βουλευτές απέρριψαν την κατηγορία επικαλούμενοι τα πρακτικά της συνεδρίασης και κατηγορώντας με τη σειρά τους τη ΝΔ ότι «με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να εκτρέψει την έρευνα της εξεταστικής που ήδη εξελίσσεται δραματικά σε βάρος της».

Η αντιπαράθεση διαδραματίστηκε κατά την κατάθεση του μάρτυρα Χρ. Τζιούνη, Γεν. Διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο μάρτυρας δέχθηκε επίθεση από τον πρόεδρο της εξεταστικής Ντίνο Ρόβλια και ακόμα περισσότερο, το βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Προκόπης Παυλόπουλος κατήγγειλε ότι εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχει αμεροληψία διότι θέλουν να βγάλουν συγκεκριμένο συμπέρασμα».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαχρήστος δήλωσε ότι κατά τις ερωτήσεις που υπέβαλε στο μάρτυρα τον βρήκε ανενημέρωτο για πολλά θέματα και θεώρησε χρέος του να συνεχίσει να ρωτάει για να διαπιστώσει αν ο μάρτυρας είναι επαρκής ή όχι.

Η ΝΔ τώρα καλεί το προεδρείο της επιτροπής να ζητήσει συγγνώμη από την αξιωματική αντιπολίτευση και να δεσμευτεί για την προστασία των μαρτύρων, προκειμένου οι βουλευτές της να επιστρέψουν στη διαδικασία.
Στο μεταξύ, διαφορετικές ερμηνείες αποδίδουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην κατάθεση του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη για τα ομόλογα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές εστιάζουν στην αναφορά του κ. Ρομπόλη ότι η αγορά των ομολόγων ήταν ξεκάθαρα μια ζημιογόνος επιλογή για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αντίθετα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ δεν στοιχειοθέτησε «κεντρικό σχεδιασμό», εμπλοκή πολιτικών προσώπων ή ροή πολιτικού χρήματος.