«Η λίστα άλλαξε και έγιναν πολλά αντίγραφα από τη στιγμή που έφυγε από τα δικά μου χέρια. Υπήρχαν αρκετοί που έκαναν και παρεμβάσεις. Τώρα η λίστα αυτή είναι το κέντρο του κόσμου, τότε ήταν απλά ένα στοιχείο το οποίο το χειρίστηκα όπως τότε έκρινα. Αν με ρωτούσατε αν το χειρίστηκα καλά, εκ των υστέρων θα σας πω πως όχι. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να πει κάποιος πως έβγαλα ονόματα υπάρχει απόσταση. Με στιγμάτισε αυτή η υπόθεση» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι όλα τα χρήματα του σημερινού μνημονίου πηγαίνουν κατευθείαν στους ξένους τοκογλύφους και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει για ποιο λόγο δανείζεται η Ελλάδα για να πληρώνει μόνο τους ξένους τοκογλύφους.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε πως ήταν αντίθετος σε ορισμένες αλλαγές  που ο ίδιος προωθούσε ως υπουργός Οικονομικών και του ασκούσε έντονη κριτική, όμως όταν ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών έκανε ακριβώς τα ίδια – τότε «κατάλαβε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με αναφορά του στο βιβλίο του για τη φιλοδοξία του Ευάγγελου Βενιζέλου να γίνει πρωθυπουργός και το κατά πόσον αυτή ενδεχομένως να τον απασχολούσε  περισσότερο από τα συμφέροντα της χώρας, ανέφερε πως η φιλοδοξία αυτή είναι θεμιτή για τον κάθε πολιτικό και επεσήμανε πως η μεταστροφή του κ. Βενιζέλου όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών σημαίνει πως είτε δεν κατανοούσε το μέγεθος του προβλήματος όταν ήταν «απ’ έξω», είτε υπήρχαν πολιτικές σκοπιμότητες.

Για τον χειρισμό του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη με αποτέλεσμα να βρεθεί απολογούμενος για κάτι το οποίο δεν είχε κάνει, και υποστήριξε πως μολονότι δεν υπήρχαν στοιχεία εναντίον του και όλα τα στοιχεία έδειχναν απαλλαγή, οι δικαστές κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να τον καταδικάσουν λόγω της πίεσης, όπως είπε, που δέχθηκαν ώστε να του επιβληθεί κάποια τιμωρία. Έκανε ακόμα λόγο για συνάντησή του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία του ζητήθηκε να δώσει στοιχεία για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας μάλιστα πως κανείς δεν έχει βγει να το διαψεύσει αυτό