Την Πάτρα επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής και μίλησε στην ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που πραγματοποιείται στην πόλη. Μεταξύ άλλων τόνισε σχετικά με την εκδίκαση χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια: «Το σύστημα είναι μπλοκαρισμένο εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να επιβληθεί μια τάξη και δεν είναι ζήτημα της Τρόικας. Είναι θέμα συνέπειας για τη δική μας έννομη τάξη».

Επίσης ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «πρέπει να ξεδιαλύνουμε τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις», ενώ σημείωσε ότι «ως υπουργείο προσπαθούμε να βάλουμε τέτοιους στόχους που να είναι εφικτοί».

«Δεν είναι εύκολο να τηρηθούν», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «όσες παρεμβάσεις και εάν κάνουμε, οι συνέπειες είναι μακροπρόθεσμες. Δεν πρόκειται για πίεση της τρόικας, αλλά είναι ζήτημα συνέπειας προς τους πολίτες. Βρισκόμαστε σε φάση μεγάλων αλλαγών».

Σε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών που βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση ο Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι «ήταν σημαντική ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που λειτούργησε τότε ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής και ανασύρθηκε από το αρχείο η υπόθεση που πραγματικά είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Το λόγο βέβαια έχει δικαιοσύνη και δεν μπορεί να εμπλέκεται η πολιτική εξουσία».

Στο μεταξύ, όταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, δέχθηκε φραστική επίθεση από δικηγόρους που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, οι οποίοι παράλληλα του ζήτησαν να αποχωρήσει. Από την πλευρά του ο Γιώργος Πεταλωτής παρέμεινε στο βήμα και απευθυνόμενος προς τους δικηγόρους που του επιτέθηκαν φραστικά, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το σόου τελείωσε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ολομέλειας και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος, καθώς και άλλοι πρόεδροι συλλόγων, ζήτησαν από όσους μετείχαν στο επεισόδιο να αποχωρήσουν από την αίθουσα.