Αισιόδοξος ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εμφανίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση που τηρεί στο ζήτημα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Όπως είπε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», στελέχη της ΝΔ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν τους Ευρωπαίους ότι επιδεικνύουν σκανδαλώδη ανοχή στην ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ότι ακόμα και όσοι εκπρόσωποι των δανειστών βρισκόταν απέναντι στην Ελλάδα τώρα συνηγορούν υπέρ της ελληνικής πολιτικής και της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας. «Όταν δίνουμε μια μάχη στο εξωτερικό και κρατάμε τη χώρα όρθια, τη χώρα που αυτοί κατέστρεψαν, δεν δικαιούνται, είναι θράσος να παρακαλούν τους Ευρωπαίους να εκβιάσουν τη χώρα για ακόμη μια φορά» είπε ο κ. Φάμελλος.

Επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς να επιβληθεί κανένα πρόσθετο μέτρο, γεγονός – που όπως υπογράμμισε – δημιουργεί ηρεμία και στην κοινωνία και στην οικονομία, ενώ εκτός από τη χρηματοδότηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες χαρακτήρισε εξίσου σημαντική και την απόφαση για το ελληνικό χρέος, μέσω των βηματισμών τριών επιπέδων.

«Η χώρα, δυστυχώς, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έπεσε σε κακοτράχαλους δρόμους και έχει καταστραφεί και διοικητικά και οικονομικά. Όμως δεν είμαστε στην ίδια φάση. Τώρα είμαστε πιο αξιόπιστοι στην Ευρώπη» είπε ο κ. Φάμελλος, ενώ επέκρινε τη ΝΔ λέγοντας ότι τώρα τα στελέχη της διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ζητήματα που είχαν συμφωνήσει το περασμένο καλοκαίρι.