«Κάθε μέρα που περνάει η θέση της Ελλάδος γίνεται δυσχερέστερη με αποτέλεσμα οποιοδήποτε διαπραγματευτικό ατού υπήρχε, να ακυρώνεται», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας και για ιδεοληπτικές εμμονές.

«Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να ροκανίζει τον χρόνο, να δείξει ότι δήθεν διαπραγματεύεται» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και μήνυσε στην «να σοβαρευτεί».

«Αυτό που έρχεται θα επιδεινώσει πάρα πολύ τη θέση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους. Τους 3,5 δισ. άμεσους και έμμεσους νέους φόρους, είναι αδύνατον να τους αντέξει ο ελληνικός λαός» τόνισε.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι το ΔΝΤ «έχει κάνει τέρατα εναντίον της Ελλάδος» και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι εμείς με τη δική μας τακτική, με εκείνες τις διαρροές, με όλες τις παλινωδίες τις δικές μας, καταφέραμε να δίνουμε την εικόνα προς τα έξω ότι αυτός που δεν είναι σοβαρός είναι η Ελλάδα».

Καταλήγοντας, ο κ. Γκιουλέκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λόγω ιδεοληψιών καθυστερεί τις αποκρατικοποιήσεις και ότι με τη στάση της στο ζήτημα της επένδυσης στις Σκουριές αποτρέπει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.