Μπαράζ επαφών για τη διεθνοποίηση του ζητήματος που έχει ανακύψει μετά τις αποκαλύψεις για το Δ.Ν.Τ είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ,.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία είχε διάρκεια 35 και επικεντρώθηκε σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε η συμφωνία να κλείσει μέσα στον Απρίλη ενώ οι δυο ηγέτες συζήτησαν και για το προσφυγικό.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον Πρόεδρο της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιοβάνι Πιτέλα, τον διοικητή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Αύριο ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η Αθήνα δεν θέλει ο Τόμσεν να κινεί τα νήματα της διαπραγμάτευσης από πλευράς Δ.Ν.Τ . Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ακόμα και αν αποφασιστεί η παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα, κάτι το οποίο θα κριθεί στην εαρινή σύσκεψη του ταμείου στις 12 Απριλίου, η Αθήνα επιδιώκει να «αφοπλίσει» τον Τόμσεν για τον οποίο κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι αξιόπιστος και επιχειρεί να τορπιλίσει την οποία συμφωνία.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, και της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν.  Τσακαλώτος Από όλες τις παραπάνω συνομιλίες διαπιστώθηκε ότι κοινή πεποίθηση είναι η ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέσα στον Απρίλιο.

Στο μεταξύ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη σύσκεψη για το προσφυγικό και κυρίως την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παρών είναι και οι κκ Τόσκας, Παππάς, Δρίτσας και Βίτσας. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να είναι πλήρως το Πάσχα.