Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, παρά τις εξαγγελίες για «φοβερές αποκαλύψεις και ονόματα», χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για τον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σύνθεσης».

«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» (όταν κάποιος καταβάλλει προσπάθεια με μηδενικό αποτέλεσμα) είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε ότι από τη συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, «ούτε σοφός έγινε ο μέσος Έλληνας, ούτε διαπίστωσε ότι το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται για την τραγική εικόνα της χώρας σήμερα, σε όλα τα επίπεδα».

Ερωτηθείς να σχολιάσει το αίτημα του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια πρόωρων εκλογών, ο κ. Λυκούδης το χαρακτήρισε συνήθη τακτική των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και σημείωσε ότι και ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί την τακτική αυτή.

«Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει λύση χωρίς εκλογές, υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα εκβιαστεί να φύγει, θα δηλώσει ότι έχει αδυναμία, αν έχει αδυναμία. Αν δεν έχει, ας κυβερνήσει» επισήμανε ο κ. Λυκούδης. Είπε τέλος ότι αν διεξαχθούν τώρα εκλογές θα προκύψει ακριβώς η ίδια κατάσταση και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για τον σχηματισμό μιας ευρύτερης κυβέρνησης εθνικής σύνθεσης και εθνικής συνεννόησης, με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και άλλων κομμάτων που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.