Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου.

Οι δύο άνδρες διήλθαν μπροστά από την προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο ισόγειο χώρο του δικαστικού μεγάρου, οπότε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρθηκε στο έργο του και την κοινή καταγωγή του Κρητικού πολιτικού με τον πρόεδρο της ΝΔ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Βενιζέλο «μεταρρυθμιστή και οραματιστή των δημοκρατικών θεσμών της χώρας».

Με την είσοδο του κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του προέδρου του ΣτΕ, ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε ότι «ο καιρός είναι βροχερός, αλλά θα ανοίξει» ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εύχομαι αυτό που λέτε να είναι συμβολικό για τη χώρα».

Οι δύο άντρες παρέμειναν στο γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε 15λέπτη ενημερωτική συνάντηση με τους 10 αντιπροέδρους του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αποχωρώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε στον πρόεδρο του ΣτΕ ότι «ελπίζει σε μια τακτική και ειλικρινή συνεργασία».