Χουντής: Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη προσφύγων

«Μέχρι σήμερα μόνο 17 κράτη-μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:20
29/01/2016
Χουντής: Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη προσφύγων
3
loading

«Οι μονομερείς απειλές και εκβιασμοί προς την Ελλάδα έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη μετατροπή της σε στρατόπεδο/αποθήκη προσφύγων», τονίζει σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι τα hotspots και η εσωτερική μετεγκατάσταση πάνε μαζί, αλλά αδυνατεί προφανώς να την εφαρμόσει η ΕΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που θα δεχτεί να γίνει η χώρα αποθήκη προσφύγων; Γιατί αυτό σημαίνει η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και hotspots –που υποτίθεται ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με προγράμματα ενδοευρωπαϊκής μετεγκατάστασης– όταν η Τουρκία δεν συμμορφώνεται, αρνείται την πάταξη κυκλωμάτων διακινητών, δεν τιμά την εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής, αλλά ούτε και τα κράτη-μέλη είναι διατεθειμένα να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και τη μετεγκατάσταση των έστω 160.000 προσφύγων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του παραθέτει στοιχεία που αναδεικνύουν τη μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών συμφωνηθέντων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Μέχρι σήμερα μόνο 17 κράτη-μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των 160.000 προσφύγων, προσφέροντας μόλις 4.237 θέσεις, ενώ οι αφίξεις προσφύγων από τη Μεσόγειο έφτασαν από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα τις 542.000. Παράλληλα, πρόσφατα στοιχεία εισροών μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα αναδεικνύουν απροθυμία συνεργασίας, καθώς οι αφίξεις (Ιανουάριος 2016) άγγιξαν τις 42.797 (με μόνο 130 δεκτές επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία), έναντι 1.694 αφίξεων τον Ιανουάριο του 2015», αναφέρει η ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει ότι, σε αυτό το περιβάλλον μηδενικής προόδου σε όλα τα συμφωνηθέντα, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε επίπεδο ΕΕ-Τουρκίας, η Ελλάδα στοχοποιείται και δέχεται αναιτιολόγητες πολλαπλές απειλές από την ΕΕ όπως, έξοδο από τη Συνθήκη Σένγκεν, κλείσιμο συνόρων με εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα, δημιουργία στρατοπέδου προσφύγων 400.000 θέσεων στην Αθήνα, ασφυκτικές προθεσμίες δημιουργίας hotspots κ.λπ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΠΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ 16.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΑΜΦΤΩΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ?

  2. avatar Στέφανος12345

    Η Τουρκία,πρέπει να παραπεμφθεί για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας,με αφορμή το προσφυγικό.

  3. avatar Φαίδων 23

    Κύριε Χουντή, μόνο και μόνο η χρησιμοποίηση του όρου ¨Αποθήκη\'΄παραπέμπει σε φασίζουσες και ρατσιστικές νοοτροποίες. Η Ελλάδα πρέπει να αγκαλιάσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται και να τους παρέχει αξιοπρεπή διαβίωση και κίνητρα για την παραμονή τους, (πληρωμή ενοικίου,δωρεάν ρεύμα και νερό, ελεύθερη σίτηση, παροχή ιθαγένειας κ.α). Ο Έλληνας ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά και πρέπει να δώσουμε σ\'όλους όσους θέλουν να έρθουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση. Κάτω ο φασισμός , ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ιδίως οι ομοφοβικές αντιλήψεις!!!! Ανοιχτές κοινωνίες παντού!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει