Κούλογλου: Μας θέλουν εκτός Σένγκεν για να καλύψουν εσωτερικά τους προβλήματα

«Τι κάνεις όταν έρχεται ένα καράβι με 60 ανθρώπους εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά;»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:49
29/01/2016
Κούλογλου: Μας θέλουν εκτός Σένγκεν για να καλύψουν εσωτερικά τους προβλήματα
5
loading

Την άποψη ότι ορισμένοι κύκλοι της Ευρώπης θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από τη Συνθήκη Σένγκεν, ψάχνοντας δικαιολογίες για να καλύψουν εσωτερικά προβλήματα των κυβερνήσεών τους, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η Ελλάδα και κάνουν λόγο για μη επαρκή φύλαξη των συνόρων της, αντέστρεψε το ερώτημα και είπε: «Όταν έρχεται ένα καράβι με 60 ανθρώπους εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά; Τους πυροβολείς; Τους σκοτώνεις; Τι κάνεις;».

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Κούλογλου στο BBC:

Τι απαντούν οι Έλληνες στις κατηγορίες ότι δεν μπορούν να φυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν; Ο Στέλιος Κούλογλου είναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τον ρώτησα πώς ανταποκρίνεται η Ελλάδα στις εκκλήσεις για περιπολία των συνόρων της Ευρώπης

Τι σημαίνει η Ελλάδα να προστατέψει τα σύνορα από τους πρόσφυγες; Υπάρχουν χίλια νησιά στην ακτή με την Τουρκία. Αλλά ακόμα και να ήταν ένα ή δύο τα νησιά, τι κάνετε όταν έρχεται ένα καράβι με 60 ανθρώπους εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά; Τους πυροβολείς; Τους σκοτώνεις; Τι κάνεις;

Δεν πιστεύετε ότι αν υπήρχε περισσότερη ακτοφυλακή στα σύνορα θα απέτρεπε τους ανθρώπους αυτούς από το να έρθουν εξαρχής;

Η ακτοφυλακή θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική λύση στο πρόβλημα. Γιατί είναι μια ακτογραμμή έκτασης χιλίων χλμ. Δε γίνεται να σηκώσεις ένα τείχος στη θάλασσα. Ας πούμε ότι δεχόμαστε περισσότερη Frontex, που τη δεχθήκαμε άλλωστε. Frontex είναι η μονάδα προστασίας των συνόρων της ΕΕ. Ξέρετε τι έγινε; Ήρθαν κάποιοι, όχι όσοι ζητήσαμε. Κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες κλπ. Το Σεπτέμβριο έγινε μια συμφωνία για να σταλούν 160 χιλιάδες πρόσφυγες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ξέρετε πόσοι πήγαν ήδη; 290.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Λέγεται ότι η Ελλάδα δεν κάνει αρκετά και ότι αντιδρά σε περισσότερη ακτοφυλακή στις ακτές της, λόγω των επιπλοκών στην κυριαρχία του κράτους. Είναι αλήθεια αυτό;

Όχι δεν είναι αλήθεια. Αρχικά υπήρχε μια συζήτηση σχετικά με το ποιες θα είναι ακριβώς οι αρμοδιότητες της Frontex, αλλά αφού διασαφηνίστηκε αυτό, δεν υπάρχει αντίρρηση ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους για τη φύλαξη των συνόρων. Και ανθρώπους που θα είναι στα νησιά και θα ασχολούνται με την τεχνική υποστήριξη κλπ. Χρειαζόμαστε. Αλλά δεν ήρθαν ποτέ.

Τι σημαίνει το ενδεχόμενο οι υπουργοί της ΕΕ να ζητήσουν αναστολή της Σένγκεν για δύο χρόνια αν το θεωρήσουν απαραίτητο για την ανάσχεση του μεταναστευτικού ρεύματος; Τι συνέπειες θα έχει αυτό για την Ελλάδα; Δεν θα την απομονώσει;

Ψάχνουν για δικαιολογίες για να καλύψουν εσωτερικά προβλήματα των κυβερνήσεών τους, για να πούν ότι να την βγάλαμε την Ελλάδα από τη Σένγκεν. Αν δεν εφαρμόζεται η Σένγκεν, θα διαλυθεί τελείως. Η Σένγκεν είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ΕΕ.

Τον Σεπτέμβριο η Μέρκελ κάλεσε όλους τους πρόσφυγες να έρθουν στη Γερμανία. Και ακόμη κι εκείνοι που δίσταζαν να πάρουν το ρίσκο να φύγουν με τις οικογένειές τους, το έκαναν γιατί όταν το σπίτι σου καίγεται και σε καλεί για δείπνο η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, θα πας. Κι έτσι όλοι πήγαν. Και η Μέρκελ άρχισε να έχει εσωτερικά πολιτικά προβλήματα, και άρχισε να αλλάζει τη γραμμή της.

Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν τα δικά τους προβλήματα λόγω της λιτότητας, αλλά οι Έλληνες έδειξαν ένα απίστευτο πνεύμα αλληλεγγύης. Δύο βραβεία δόθηκαν στους ανθρώπους της Ελλάδας, ένα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, και μια ακόμα διεθνής διάκριση, γιατί έδειξαν τέτοια φιλοξενία παρά τα προβλήματά τους.

Δεδομένης της κρίσης και της λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, δε θα ήταν ευκολότερο να σηκώσετε τα χέρια και να πείτε δεν μπορούμε, ελάτε να βοηθήσετε;

Μα το είπαμε. Όχι ότι δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αλλά ζητήσαμε βοήθεια. Όμως αυτή η βοήθεια δεν έρχεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Απάντηση στο ερώτημα του κ. Κούλογλου και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων

  Τι κάνεις όταν έρχεται ένα καράβι: Τους βάζεις σε ελεγχόμενο χώρο που έχεις φροντίσει να δημιουργήσεις. Τους πλένεις, τους υποθάλπεις τους ταίζεις και τους δίνεις ρούχα. ΔΕΝ τους δίνεις δικαίωμα παραμονής, κυκλοφορίας, βόλτας στην Αχαρνών και στη πλατεία Βικτωρίας εργασίας, εγγραφής στο ΙΚΑ, εγγραφής σε σχολείο, αγοράς ή ενοικίασης κατοικίας ή αυτοκινήτου, αυτόνομης χρήσης νοσοκομείου. ΔΕΝ τους λες «γεννοβολλήστε» επειδή έτσι τα παιδιά σας θα γίνουν αυτομάτως «Έλληνες» άρα και σεις μπορείτε να γίνετε αφού είστε γονείς «Ελλήνων» (όπως κάνει το προδοτικό νομοσχέδιο που κε προδότη Κούλογλου ψηφίσατε). ΔΕΝ επιτρέπεις με απίστευτες ποινές σε κανέναν εργοδότη - αφεντικό να τους απασχολήσει (εκμεταλλευτεί) και τους ελέγχεις δια ροπάλου παντού και πάντα ώστε να απασχολούν μόνο Έλληνες. Υπό αυτές τις συνθήκες τους δίνεις μια οικονομική ενίσχυση επιστροφής στις χώρες τους. Όσους δεν φύγουν μόνοι τους τους βάζεις με το ζόρι σε ένα καράβι που περιμένει μόνιμα στον Πειραιά και αναχωρεί ανά διήμερο και τους στέλνεις πίσω στο «σπαρασσόμενο» από Πόλεμο Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές (…) κλπ. με ειδική συμφωνία που έχεις κάνει πληρώνοντας τις εκεί κυβερνήσεις. Αυτό κάνουν ήδη οι Ελβετοί, Σουηδοί κλπ. Εμείς οι προοδευτικάρες, φιλανθρωπάρες τους λέμε: Ψυχούουουουλες. Τραβάτε τώρα ελεύθεροι στην Αχαρνών και γεννήστε «Ελληνες».

 2. avatar Ελεύθερος σκοπευτής

  Κάνεις ότι λέει το ΔΙΕΘΝΕΣ δίκαιο. Φωνάζεις την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ να αναλάβει και το κόστος και την προώθηση, τους δίνουν τα απαραίτητα έγγραφα....και στην ευχή του ΘΕΟΥ. (Στο αυτί τους λές να προτιμήσουν την Γερμανία, διότι φημίζεται για την φιλοξενεία της)

  Παράλληλα γράφεις στα μέζεα σου την Ε.Ε που μας ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να χρησιμοποιούμε μόνο την ακτοφυλακή, διώχνεις την ΦΡΟΝΤΕΞ και βγάζεις τον στόλο. Να δούμε τότε πόσα δουλεμπορικά θα περάσουν.

  Α και φυσικά συλαμβάνεις όλους όσους εμπλέκονται με ΜΚΟ και δικηγορικά γραφεία παροχής πλαστών εγγράφων σε λαθρομετανάστες, δηλαδή και τους 300 της βουλής συν πολλούς πολλούς άλλους.
  ΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

 3. avatar τετραγωνακιας ξερω και εγω να πουλαω τρελα

  ρε παιδια τους εχω κραξει πολυ αλλα εδω υπαρχει και ενα αδικο απο ευρωπαιους δεν ειναι ευκολο να φυλαξεις θαλασσια συνορα το ειπε και η φροντεξ και δεν ειναι αθρωπινο να βουλιαζεις βαρκες και ειδικα με παιδια ειναι προβλημα αλλα πρεπει να διαφυλαξουμε και εναν πολιτισμο, αλλα και το προβλημα ειναι στην τουρκια δεν δικαιολογητε οτι δεν μπορει να δει τι γινετε στα παραλια με τους δουλεμπορους ξερουν τι γινετε αλλα κλεινουν τα ματια ειναι πολλα τα λεφτα αυτα δεν τα βλεπουν οι ευρωπαιοι, εγω μια λυση εχω στο μυαλο μου που θα ειναι αθρωπινη και δεν θα επηρεαζει τις τοπικες κοινωνιες ειτε χολ ποστ στην τουρκια ειτε εδω σε ακατοικητα νησια με ανθρωπινες υποδομες και να μεταφερονται με πλοια να μην πνιγονται ανθρωποι και παιδια και να γινετε εκει η καταγραφη οσοι δικαιουνται ασυλο οι υπολοιποι πισω και ετσι θα σταματηση και η λαθρομεταναστευση αμα βλεπουν οτι τους γυρνανε πακετο αυτοι που δεν ερχονται απο εμπολεμες ζωνες, εδωσε η ΕΕ στην τουρκια 3 δις τι να τα κανει? βοηθα με αυτα τα λεφτα να γινουν οι υποδομες εδω και τουρκια με επιβλεψει και απο αυτους διοτι αυτοι θα χρηματοδοτησουν και το ξαναλεω οι υποδομες μακρια απο κοινωνιες διοτι και αυτες η εισροες δεν ειναι ολοι προσφυγες το ξερουμε εγω περασα απο βικτωρια πριν δυο βδομαδες και ηταν ολοι αφγανοι δεν ειναι προσφυγες αυτοι και δεν λιαζοντουσταν κυρ τασια συννεφια και κρυο ειχε

 4. avatar ΠΑΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

  ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ.ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΑΣΣΑΝΤ. [...], ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ... ΕΛΛΑΔΑ.ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

 5. avatar Aimilios

  πρωτα απαντησε μας κουλε τι κανεις οταν
  εχεις 60 αστεγους πολιτες στην πλατεια εκ των οποιων οι 20 ειναι παιδια.
  Οταν μπορεσεις να κανεις κατι καλυτερο απο το να τους ποδοπατας για να πηγαινεις στο τζαμί τοτε να σκεφτεις τι θα κανεις και με τους μεταναστες.
  Ειναι συνταγματικη, ηθικη, νομικη υποχρεωση σας αθλιοι φασιστες να κανετε ο,τι ειναι δυνατον για την ευημερια των πολιτων

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει