Την ανάγκη αλλά και το καθήκον να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο κρίσιμο ζήτημα της ανεργίας των νέων, στην προστασία των απόμαχων της δουλειάς, στην αντιμετώπιση των αιτίων του προσφυγικού προβλήματος, καθώς και στην προοπτική διαμόρφωσης νέων κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της δημοκρατίας και της ανάπτυξης κοινωνικών συγκλίσεων.

Ακολουθεί ολόκληρο το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της Βουλής Νικολάου Βούτση:

«Θεωρώ ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων της Βουλής, ευχόμενος τον καινούργιο χρόνο να δυναμώσει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ο αγώνας για την ειρήνη.

Τη χρονιά που πέρασε, ο λαός μας τρεις φορές κλήθηκε κι έδωσε τις κατευθύνσεις με βάση τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι στη Βουλή, όπως επίσης και η Κυβέρνηση και όλοι μας, να πορευθούμε μέσα στον καινούργιο χρόνο έτσι ώστε να υπάρξει μια ταχεία υπέρβαση της κρίσης, με κοινωνική δικαιοσύνη, με το να ανοίξουν δουλειές, που είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα, να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και να μείνουν όρθιοι οι συνταξιούχοι.

Όπως, επίσης, την καινούργια χρονιά θα δυναμώσει σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας και του λαού μας και άλλων λαών, για να ηττηθούν οι πολιτικές της λιτότητας, να υπάρξει μια επανεκκίνηση για μια αλληλέγγυα, δημοκρατική και με κοινωνικές συγκλίσεις Ευρωπαϊκή Ένωση, μακριά και διαφορετικά από αυτό που είναι σήμερα.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας για τους πρόσφυγες, να αναδειχθεί το προσφυγικό ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις και κυρίως να αναδειχθεί το βάθος του.

Ο αγώνας σήμερα για την ειρήνη και την αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο περνάει μέσα από την ήττα όσων υποδαυλίζουν και όσων συμμετέχουν σε πολέμους, σε εμφύλιες διαμάχες, σε θρησκευτικές φονταμενταλιστικές εκρήξεις βίας, γενικώς σε όσους υπηρετούν τη βία.

Θα πρέπει, λοιπόν, με σαφήνεια να διαμορφωθούν αυτοί οι όροι, κοινωνικοί, πολιτικοί, μαζί με τη χαρά αυτών των ημερών, έτσι ώστε με ελπίδα και βλέποντας μπροστά να πορευτούμε όλοι μαζί το 2016, επαναλαμβάνω και στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, με αλληλεγγύη, ειρήνη και αγάπη. Σας ευχαριστώ».