Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα των ταξί ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση στο Γ. Ραγκούση, τον οποίο κατηγόρησε ότι «επιμένει στη βεντέτα με τον προκάτοχο του».

Παράλληλα, τόνισε ότι η χθεσινή παρέμβαση του Ραγκούση αποτελεί «την πιο κυνική ομολογία ιδιοκτησιακής αντίληψης των δομών του κράτους», ενώ όπως είπε ο υπουργός ομολόγησε, ταυτόχρονα, ότι «προχώρησε στην ακύρωση της ρύθμισης που προωθούσε ο προκάτοχος του χωρίς να έχει κανένα σχέδιο».

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Επιμένοντας στη βεντέτα με τον προκάτοχο του, ο αρχιτέκτονας του χάους, κ. Ραγκούσης, αποκάλυψε χτες ότι θεωρεί το υπουργείο προσωπικό του τσιφλίκι.

Άφησε να εννοηθεί πως, επειδή το Π. Δ. για τα ταξί θα έχει την υπογραφή του, δεν ακούει κανένα. Και υποστήριξε πως, όπως ο κ. Ρέππας δεν παρεμβαίνει στο θέμα, έτσι και ο ίδιος “δεν θα υποχρεώσει τον κ. Ρέππα να εφαρμόσει τη δική του πρόταση για το μισθολόγιο”.

Πρόκειται για την πιο κυνική ομολογία ιδιοκτησιακής αντίληψης των δομών του κράτους. Επιβεβαιώνει, ότι η κυβέρνηση αποτελείται από αυτόνομα τσιφλίκια χωρίς συντονισμό, συνέχεια και συνέπεια.

Ομολογεί, ταυτόχρονα, ότι προχώρησε στην ακύρωση της ρύθμισης που προωθούσε ο προκάτοχος του χωρίς να έχει κανένα σχέδιο και ότι χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο, για να διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση.

Μπροστά σε όλα αυτά, καλούμε – άλλη μια φορά – τον πρωθυπουργό, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, βρίζει τη Ν.Δ. και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του και να πάρει θέση στο θέμα των ταξί. Να καταλάβει, επιτέλους, τις συνέπειες της κυβερνητικής ανευθυνότητας στην οικονομία, τον τουρισμό, την καθημερινότητα των πολιτών και την προς τα έξω εικόνα της Πατρίδας μας.

Να εγκαταλείψει το ρόλο του ξένου και ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Καλούμε, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί σε όλη τη χώρα, να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού, στις οποίες επενδύει ο κ. Ραγκούσης, και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων.
Να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην ανευθυνότητα της κυβέρνησης και να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία».