Αμετακίνητος στις θέσεις του, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, παρέμεινε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Ραγκούσης, μετά και τη μαραθώνια και αρκούντως επεισοδιακή συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν λίγε οι φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που οι τόνοι υψώθηκαν και οι φωνές ακούγονταν και έξω από την αίθουσα, κυρίως όταν η Τόνια Αντωνίου ζητούσε μετ΄ επιτάσεως από τον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Έξαρχο, να καλέσει σε συνεδρίαση του ΚΤΕ και τον πρώην υπουργό Δημήτρη Ρέππα, να εξηγήσει γιατί επέλεξε τη ρύθμιση που δεν δέχθηκε ο κ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός Μεταφορών, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας «δεν αλλάζει τίποτα».

Σύμφωνα, ωστόσο, με ενημέρωση από τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών Γιάννη Αμοιρίδη, ο κ. Ραγκούσης δεσμεύθηκε ενώπιον των βουλευτών του ΚΤΕ ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία άδεια ταξί, μέχρι το όλο θέμα να ρυθμιστεί νομοθετικά. Ο ίδιος, ο κ. Αμοιρίδης, εκτίμησε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 20 ημέρες.

Ο εισηγητής του ΚΤΕ απηύθυνε, εκ μέρους των συναδέλφων του, πρόταση προς τους ιδιοκτήτες ταξί, να ζητήσουν συνάντηση και χρονοδιάγραμμα από τον κ. Ραγκούση, εκτιμώντας πως ο υπουργός Μεταφορών, «αύριο το πρωί» θα ικανοποιήσει το αίτημα. Ταυτόχρονα απηύθυνε και έκκληση να τερματιστεί η απεργία, ώστε να «ελευθερωθεί η χώρα».