Καταδικαστέα κρίθηκε από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο η χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων στο βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια.

ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου. Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

 ΠΑΣΟΚ

«Όταν ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν έχει δικαίωμα για κάποιους, να επισκεφθεί τα Εξάρχεια και ξυλοκοπείται. Όταν το ΠΑΣΟΚ, δέχεται καθημερινά επιθέσεις γιατί για κάποιους δεν έχει δικαίωμα τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες. να λειτουργεί τα γραφεία του στην περιοχή. Όταν κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να συντηρούν μια λογική δήθεν άβατου στο κέντρο της Αθήνας. Τότε η Δημοκρατία, η ελεύθερη έκφραση, η ελεύθερη ζωή πλήττονται ανεπανόρθωτα. Καταδικάζουμε χωρίς μισόλογα και αστερίσκους την επίθεση κατά του Βασίλη Οικονόμου και καλούμε την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους μέτρα. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ας σταματήσει να είναι θλιβερός θεατής των γεγονότων».

ΑΝΕΛ

«Η επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου είναι αποκρουστική και καταδικαστέα από κάθε δημοκρατικό πολίτη. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε κρούσμα βίας, είτε στόχος είναι “επώνυμοι” βουλευτές, είτε είναι απλοί πολίτες διαφορετικών φρονημάτων. Τα φαινόμενα βίας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΑΡ

«H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί. Το τελευταίο διάστημα τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται αλματωδώς. Το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά από τις αρχές για να μην επιστρέψουμε σε καταστάσεις πολιτικής βίας».

Το Ποτάμι

«Περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας-ευτυχώς- δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.Το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα είναι κατοχυρωμένο παρότι ορισμένοι τραμπούκοι επιχειρούν να το περιορίσουν. Είναι καθήκον της πολιτείας να διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα κι όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου».

ΚΚΕ

«Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν και ως άλλοθι καταστολής».

Ένωση Κεντρώων

Από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και τραμπουκισμού ενάντια σε οποιοδήποτε πολίτη. Είναι αδιανόητο άνθρωποι, είτε Βουλευτές είτε ιδιώτες, να στοχοποιούνται και να τους ασκείται βία για τις πολιτικές τους απόψεις. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν περιοχές “εκτός νόμου” αλλά παντού να επιβάλλεται η τάξη και να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών.

Λαϊκή Ενότητα

Και η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε χθες βράδυ ο βουέυτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΛΑΕ αναφέρεται: «Η ΛΑΕ καταδικάζει την επίθεση που έγινε από ομάδα ατόμων εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Β.Οικονόμου. Αυτές οι βιαιοπραγίες δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα και το μόνο που “επιτυγχάνουν” είναι να στρώνουν το χαλί σε νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του».

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

«Η επίθεση στον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου είναι καταδικαστέα από κάθε πολίτη που σέβεται τη δημοκρατία. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανόνες αποκλεισμού χώρων και ιδεών. Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον βουλευτή του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου και τη βούληση για την εξάλειψη τέτοιων καταστάσεων» προσθέτει ο κ. Τόσκας στον απόηχο της χθεσινής βίαιης επίθεσης εναντίον του κ. Οικονόμου την ώρα που δειπνούσε στα Εξάρχεια».