«Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου» είπε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος χθες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους στα Εξάρχεια.

«Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε κανένα εκατοστό ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική όπως λέμε εμείς στη Νομική σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω για αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής», τόνισε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Περιγράφοντας τη σκηνή του ξυλοδαρμού είπε ότι τον πλησίασαν οι άγνωστοι ένας εκ των οποίων τον ρώτησε εάν είναι ο Οικονόμου και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, τον γρονθοκόπησε.

Το περιστατικό διήρκεσε 3-5 λεπτά, όπως τόνισε, ωστόσο δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος. Πρόλαβε να ακούσει ωστόσο προειδοποίηση να μην ξαναπάει στην περιοχή γιατί θα τον σκοτώσουν.

Καταδίκη του ξυλοδαρμού

«Θέλω εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, να καταδικάσω απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, να καλέσω την αστυνομία να δράσει άμεσα, έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας Πολίτευμα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με το άβατο των Εξαρχείων», τόνισε μέσω Twitter ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είχε επίσης δεχθεί επίθεση πριν από λίγο καιρό στο Σύνταγμα. «Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στο συνάδελφο Βασίλη Οικονόμου.Οι αλυσιδωτές πράξεις βίας κατά βουλευτών είναι προμήνυμα πολύ άσχημων εξελίξεων», έγραψε στο Twitter.