Με το καλημέρα ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο δεκάωρο που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για την συζήτηση του νομοσχεδίου που εισήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επεσήμανε ότι υπάρχει πίεση διότι η ψήφιση του νομοσχεδίου πρέπει να γίνει σήμερα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ισχυρίστηκε ότι την Δευτέρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ισχυρίστηκε στην Επιτροπή ότι τα χρήματα δεν χάνονται αν δεν εκταμιευθούν έως το τέλος του χρόνου.

Απάντηση στον Χάρη Θεοχάρη έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως σε περίπτωση που δεν εκταμιευθούν τα χρήματα μέχρι την Παρασκευή, θα πρέπει να επιστραφούν στον ESM με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να καλούνται να ξαναψηφίσουν για την εκταμίευσή τους.