«Εξαιρετικά λίγο» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη, κάνοντας λόγο για διορισμούς με συνδικαλιστικά, αλλά και οικογενειακά, κριτήρια από την κυβέρνηση, με αφορμή τις καρατομήσεις δεκάδων διοικητών νοσοκομείων.

«Χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση έγινε η αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων. Για κάποιους είχα προσωπική άποψη, ήταν εξαιρετικά ικανοί διοικητές, είχαν προσφέρει. Να δούμε ποιους θα προσλάβει η κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ παραδέχθηκε ωστόσο πως «και εμείς κάναμε τα ίδια ως ένα βαθμό και στην ποσόστωση του κρατικού μηχανισμού μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχα εκφράσει έντονες αντιρρήσεις».

«Η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλο το πολιτικό σύστημα» υπογράμμισε.

Ειδικά για τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι χρησιμοποιεί προσχηματικά τη συναίνεση. «Ας φέρει συγκεκριμένη πρόταση για το ασφαλιστικό. Δεν έχει. Είχε το θράσος να μιλά για δήλωση – ευχολόγιο για μη μείωση συντάξεων όταν ήδη προβλέπεται η μείωση», είπε και συμπλήρωσε:

«Είναι εξαιρετικά λίγος. Βούλιαξε την οικονομία στην ύφεση, έφερε τα capital controls και έχει το θράσος να μιλά για ανάπτυξη», παρατήρησε.

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εκλογές της μείζονος αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε έντονα την εγκυρότητα ορισμένων δημοσκοπήσεων. «Γίνονται δημοσκοπήσεις από εταιρείες που δεν γνώριζα, κάποιοι θέλουν να φαίνεται δυναμική μέσα απ’ αυτές. Δημοσκόπηση θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου» ανέφερε.

Ζήτησε, τέλος, από τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές. «Κυριακή θα γίνει η πρώτη δόκιμη του συστήματος για την ψηφοφορία, ζητάμε συγγνώμη από τους νεοδημοκράτες, δεν θα ξαναδούν τα ίδια προβλήματα, τους ζητώ να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το νέο προεδρο και δυνάμει πρωθυπουργό», σημείωσε.

«Το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για τη ΝΔ σίγουρα καλύτερη από το 2015», κατέληξε.