Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, εάν συνεχιστεί ο «λασποπόλεμος» εναντίον του, προειδοποίησε εμμέσως ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αντιδρώντας σε αναφορά του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά περί αυτοδίκαιης έκπτωσης του κ. Φλαμπουράρη από το βουλευτικό αξίωμα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εφόσον υπήρξε μέτοχος σε εταιρεία και ταυτοχρόνως βουλευτής.

«Θα παρακαλούσα να αναφερθείτε και να αναζητήσετε περισσότερο τα επίσημα στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή πόθεν έσχες και για πρώτη και για δεύτερη φορά», ζήτησε από τον κ. Σαλμά ο κ. Φλαμπουράρης, παίρνοντας τον λόγο και μίλησε για «λασποπόλεμο» εναντίον του.

«Μην συνεχίζετε τον λασποπόλεμο, ο οποίος έχει ξεκινήσει πριν από τις εκλογές από τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία συνεχίσατε κάποιοι από σας και είχαν σαν αποτέλεσμα τον εμπρησμό και την παραλίγο -δυστυχώς για μας- δύσκολη κατάσταση στο σπίτι μου. Παρακαλώ να μην συνεχίσετε αυτή την τακτική, διότι θα με αναγκάσετε να προχωρήσω σε πράξεις και σε πρωτοβουλίες στις οποίες δεν έχω προχωρήσει μέχρι τώρα. Σέβομαι τις απόψεις όλων, αλλά όταν αυτές αγγίζουν τα όρια της ανεντιμότητας, παρακαλώ να μην συνεχιστούν», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Δεν αναφέρομαι στο πόθεν έσχες, αλλά στο ασυμβίβαστο του βουλευτή με την ιδιότητα του μετόχου σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία συμβάλλεται με το Δημόσιο και παίρνει έργα. Το άρθρο 57 του Συντάγματος προβλέπει ότι εντός οκτώ ημερών από την ορκωμοσία του, ο βουλευτής είτε παραιτείται από την εταιρεία και διατηρεί το βουλευτικό του αξίωμα, είτε αυτοδικαίως εκπίπτει από το βουλευτικό αξίωμα. Εσείς, ήσασταν παράλληλα και βουλευτής και μέτοχος σε εταιρεία που έπαιρνε δημόσια έργα» επανήλθε ο κ. Σαλμάς, προκαλώντας αυτήν τη φορά την παρέμβαση της αντιπροέδρου της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Δεν θα κρίνουμε εμείς αυτή την υπόθεση. Αυτό είναι εύλογο και το κατανοείτε. Γι αυτό, το απόσπασμα αυτό της ομιλίας σας δεν είχε νόημα. Αυτό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο θέμα και προκύπτει από το πόθεν έσχες» ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου, απευθυνόμενη προς τον βουλευτή.