«Ζούμε ιστορικές στιγμές με ιστορικές αποφάσεις. Επιτέλους οι ηγέτες της ΕΕ κάθισαν σε ένα τραπέζι και παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της ΕΕ», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του Mega η πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη υπογραμμίζει ότι η «θετική εξέλιξη είναι η απόφαση για απομείωση του χρέους, δηλαδή να έχουμε τοκοχρεολύσια συμβατά με τις ικανότητες της χώρας, να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές το συντομότερο δυνατό, να εξασφαλιστεί η ρευστότητα των τραπεζών και κυρίως η ρευστότητα στην αγορά».

Όπως τονίζει αν έχουμε τοκοχρεολύσια συμβατά με τις ικανότητες της χώρας, «θα υπάρχει ρευστότητα που θα διοχετευτεί στην ανάπτυξη».

«Η κουβέντα σήμερα γίνεται επειδή το προηγούμενο πρόγραμμα δεν πέτυχε τους στόχους του», απαντά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «το σημερινό πρόγραμμα δεν μπορούμε να το σχολιάσουμε, επειδή δεν το γνωρίζουμε ακόμα».

Αναφορικά με τις εγγυήσεις ρευστότητας, λέει ότι «η ρευστότητα θα φανεί στην αγορά», ενώ υπογραμμίζει ότι οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές για τις ελληνικές τράπεζες που θα έχουν μόνη επιλογή την ΕΚΤ για δανεισμό.