Τις καταγγελίες Μπακογιάννη για ενδεχόμενο «σαμποτάζ» στις εσωκομματικές εκλογές προέδρου της ΝΔ την Κυριακή, επανέλαβε και ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Είναι σίγουρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο φιάσκο, είναι σίγουρο ότι υπήρχε τεχνικό θέμα από εκεί και πέρα όμως, εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Τα αφήνω όλα ανοιχτά», δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος, μιλώντας στο Mega. «Βεβαίως και μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ», πρόσθεσε.

Όσο για το ποιοι μπορεί να ευθύνονται για αυτό, ο κ. Παπαμιμίκος είπε πως για το θέμα αυτό «θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

«Ήδη σήμερα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Πλακιωτάκη δώσαμε εντολή στη νομική υπηρεσία να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρείας. Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Ας κάνουμε λίγο υπομονή», πρόσθεσε πρώην πρόεδρος της ΚΕΦΕ.

«Είχαμε όλες τις διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ότι όλα θα πάνε καλά. Εγώ δεν γνώριζα τη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν γνώριζα σε καμία περίπτωση αν συνεργαζόταν με την κυβέρνηση της ΝΔ», είπε ο ίδιος και τόνισε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Ο κ. Παπαμιμίκος περιέγραψε το χρονικό πριν το φιάσκο της Κυριακής: «Την Τετάρτη, η ίδια η εταιρεία μάς έκανε παρουσίαση μέσα στην ΚΕΦΕ. Όλα ήταν μια χαρά, δούλεψε κανονικά το σύστημα. Την Πέμπτη, την Παρασκευή δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το Σάββατο 8:00 το απόγευμα ξαφνικά εκεί που δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από την πλευρά της εταιρείας και των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, ενημερώθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό».