Ερώτηση Κακλαμάνη για μη πιστοποιημένες ΜΚΟ στη Λέσβο

«Με αμφίβολη προσφορά και δράση αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή κρατικής παρέμβασης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:16
25/11/2015
Ερώτηση Κακλαμάνη για μη πιστοποιημένες ΜΚΟ στη Λέσβο
loading

Θέμα ανεξέλεγκτης δραστηριοποίησης ορισμένων μη πιστοποιημένων ΜΚΟ από τις δεκάδες που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, λόγω της αύξησης της παράνομης μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών θέτει σε ερώτηση του ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη οι ΜΚΟ έχουν «αμφίβολη προσφορά και δράση και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης και κρατικής παρέμβασης στο έργο τους».

Στην ερώτησή του, που βασίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο Ν. Κακλαμάνης ζητά να πληροφορηθεί, συνολικά, πόσες και ποιες πιστοποιημένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου και σχετίζονται με την υποδοχή, καταγραφή και περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, ρωτά ποια υπηρεσία του κράτους είναι αρμόδια για τον συντονισμό και την επίβλεψη των ΜΚΟ, που έχουν δραστηριοποιηθεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που προστατεύουν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και του κατοίκους της Λέσβου από τη δράση «ανένταχτων εθελοντών», οι οποίοι εμποδίζουν τις δράσεις πιστοποιημένων ΜΚΟ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει