«Τρεις ημέρες μετά τη βάναυση επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου, οι δράστες που πρωτοστάτησαν δεν έχουν ακόμη συλληφθεί» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

«Καμία καθυστέρηση και περαιτέρω αδράνεια των αρμοδίων αρχών δεν είναι αποδεκτή και αντίθετα δημιουργεί σοβαρά  ερωτηματικά μια και η επίθεση αφορά την επικίνδυνη επανεμφάνιση φαινομένων βίας, μίσους και διχασμού στην πολιτική ζωή της χώρας.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί αντί να σπαταλούν χρόνο για να μεταφέρουν την ευθύνη στους υφισταμένους τους, οφείλουν να επιβάλλουν την κινητοποίηση που θα φέρει τους ακροδεξιούς τραμπούκους στην δικαιοσύνη και στην παραδειγματική τιμωρία τους» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος αφέθηκε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο ο 24χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, καθώς ορίστικε τακτική δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι συνέργεια σε σωματική βλάβη και διατάραξη της κοινής ειρήνης.

 

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται ότι ήταν αυτός που, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, είχε το γενικό πρόσταγμα στο τάγμα που επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην εκδήλωση των Ποντίων!

Στην κατάθεση του που έχει περιληφθεί στην δικογραφία – όπως αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής – ο μάρτυρας αναφέρει ότι είδε έναν από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να μιλάει με τον Ηλία Κασιδιάρη λίγη ώρα πριν την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ.

Καταθέτει, μάλιστα, ότι άκουσε τον Κασιδιάρη να λέει « αφήστε τους άλλους πιάστε τον Κουμουτσάκο». Ενδεικτικό του τι ακριβώς συνέβη είναι πως, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, λίγο αργότερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναζε προς την ομάδα των ατόμων που κυνηγούσαν τον Κουμουτσάκο « Λήξις. Λήξις» και τότε η επίθεση στον βουλευτή τελείωσε.