Το στίγμα των προθέσεών του για την… «εντός, εκτός και επί τα αυτά» στάση που θα τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση επιχειρεί να υπογραμμίσει με ερώτηση που εξήγγειλε ότι θα καταθέσει προς τον πρωθυπουργό ζητώντας του, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να πει στα ευλογημένα παιδιά τους δημοσιογράφους τα ονόματα των δύο υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση των πόθεν έσχες».

Η περίπτωση Νικολόπουλου συνεχίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο να προκαλεί έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της πρώτης δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων για τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

«Στη βάση των συνεργειών ως ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος θα συμφωνούμε κατά περίπτωση» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο ΒΗΜΑFM και εξήγγειλε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας του, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να πει στα ευλογημένα παιδιά τους δημοσιογράφους τα ονόματα των δύο υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση των πόθεν έσχες».

«Όταν βγαίνει ο Ιερώνυμος και λεέι ότι αυτά που λέει η Σία και ο Φίλης δεν είναι τόσο αθώα, αυτά θίγουν τον ελληνορθόδοξο δεξιό χώρο που εγώ εκφράζω. Θα είναι και αυτό ένα θέμα μετωπικής σύγκρουσης» σημείωσε ο βουλευτής Αχαΐας, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «θα ήταν πολιτική απρέπεια να αφήσω τον Πάνο Καμμένο με Κοινοβουλευτική Ομάδα των 9».

«Εγώ συνεργαζόμενος ήμουν, δεν έγινα ΑΝΕΛ» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, ενώ ερωτηθείς για τη στάση του στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης είπε χαριτολογώντας ότι «θα πάω να ρωτήσω τα παιδιά που είναι προς υιοθεσία αν θέλουν τη μαμά τους να τη λένε Γιώργο».