Συμβολική χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον «Ενικό» και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, αφού όπως εξήγησε είναι ο μόνος από τους 4 που δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι.

«Η δική μου υποψηφιότητα έχει ένα συμβολισμό. Είμαι ο μοναδικός από τους τέσσερις που δεν είμαι από τζάκι. Εγώ δεν έχω τζάκι. Είμαι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο γιος ενός βιβλιοπώλη και είμαι ο ίδιος βιβλιοπώλης» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «η ιδέα ότι κάποιος εμφανίστηκε από το πουθενά και διεκδικεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προκαλεί σε πολλούς σοκ. Για κάποιους ανθρώπους θεωρείται κληρονομικό δικαίωμα μόνο ορισμένων να διεκδικούν την ηγεσία».

Επίσης μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για την συγκέντρωση των 50 υπογραφών, απαραίτητων για την υποψηφιότητά του ενώ διευκρίνισε πως η σχέση του με τον κ. Βορίδη έχει εν μέρει πληγεί παρόλο που συνεχίζει να τον εκτιμά ως πολιτικό.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον κ. Βορίδη ο οποίος μετά την υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη διαχώρισε την θέση του και κατ’ όπως φάνηκε δεν τον στηρίζει, ο γαλάζιος βουλευτής απάντησε πως με τον κ. Βορίδη ήταν, είναι και πιστεύει πως θα παραμείνουν φίλοι. Παρόλα αυτά συμπλήρωσε πως τις τελευταίες μέρες δεν μιλάει μαζί του με την ίδια συχνότητα όπως παλαιότερα.

«Εγώ τους φίλους μου δεν τους πουλάω ούτε τις ξεχνάω, εγώ είχα διευκρινίσει στον Μάκη ότι θέλω να κατέβω για αρχηγός, καλώς ή κακώς, αλλά είχα πει ότι αν κατέβει ο ίδιος θα κάνω πίσω και θα τον στηρίξω. Αφού λοιπόν ανακοίνωσε, μετά από τρεις μέρες πράγμα που έκανε την συλλογή των υπογραφών ακόμα δυσκολότερο για εμένα, ότι δεν πρόκειται να κατέβει επισημοποίησα την υποψηφιότητά μου. Προφανώς διαφωνήσαμε, εγώ δεν επιβάλλω την θέλησή μου, εγώ με το ζόρι δεν έχω κρατήσει κανέναν μαζί μου ποτέ. Εδώ οι υποψηφιότητες είναι απλό πράγμα. Όποιος νομίζει ότι μπορώ να είμαι ένας καλός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και θα κάνω αυτή την παράταξη ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, με υποστηρίζει, όποιος νομίζει ότι δεν κάνω γι’ αυτή τη δουλειά ας μη με υποστηρίξει. Δεν είναι υποχρεωτικό σε όποιον θα λέω καλημέρα ότι πρέπει να με ψηφίζει κιόλας».

Ταυτόχρονα αφού τον χαρακτήρισε πολύ άξιο πολιτικό, διευκρίνισε πως αν ο θεός τον αξιώσει να φτάσει σε αυτή την κρίσιμη στάση να επιλέξει υπουργικό συμβούλιο, μια τεράστια κατά την γνώμη του ευθύνη, το μόνο του κριτήριο θα είναι αν αξίζει άσχετα με το σε ποια εσωκομματική ομάδα είναι αυτό.

Αιχμές άφησε και κατά του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος όπως διευκρίνισε ο υποψήφιος πρόεδρος, είχε συλλέξει πολύ μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών από εκείνον που χρειαζόταν, δυσχεραίνοντας τη συλλογή υπογραφών για τους υπόλοιπους διεκδικητές του προεδρικού θώκου του κόμματος.

Αναφερόμενος στην κατάθεση, την τελευταία στιγμή, της υποψηφιότητάς του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη του κόμματος που του αναγνώρισαν το δικαίωμα να διαγωνιστεί για την προεδρία, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε έχει ήδη παραγγείλει κάδρο με τα ονόματά τους ώστε να το τοποθετήσει στο γραφείο του για να μην τους ξεχάσει ποτέ.

Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του debate διευκρινίζοντας πως το ορθότερο θα ήταν όχι ένα αρά περισσότερες τηλεμαχίες χωρισμένες σε ποικίλα θεματικά πεδία. «Όχι ένα γενικό debate. για να βγάλουμε την υποχρέωση και να φύγουμε. Σήμερα η τεχνολογία επιτρέπει να πάμε στο σπίτι του κάθε Νεοδημοκράτη και του κάθε ψηφοφόρου και να του εξηγήσουμε ακριβώς τις θέσεις μας για κάθε θέμα. Θα είναι παντελώς απαράδεκτο κάποιος  να πει ότι δεν έρχεται στα debate. Εγώ θα το θεωρήσω φυγομαχία» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος σημείωσε πως σε περίπτωση που εκλεγεί σκοπεύει να απογειώσει την Ελλάδα. «Είστε σε ένα πιλοτήριο και έχετε δύο λεβιέδες για να πιλοτάρετε δεξιά και αριστερά το αεροπλάνο. Ο ένας λεβιές είναι οι φόροι, ο άλλος οι μεταρρυθμίσεις. Αν πας γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις, μπορείς να κρατήσεις πίσω τους φόρους. Εγώ την Ελλάδα θα την απογειώσω», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.