Εφτάψυχος αποδεικνύεται ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι σε διάψευση σχεδόν όλων των δημοσκοπικών ερευνών εξασφάλισαν όχι μόνο την είσοδό τους στη Βουλή αλλά και την εκ νέου συγκρότηση κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο λαός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο. Αποφάσισε ότι από εδώ και πέρα δεν θα παρέχεται ασυλία και προχωράμε με ενωμένους τους Έλληνες στη νέα ημέρα. Από αύριο το πρωί με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα προχωρήσουμε σε μία κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Η ανάπτυξη θα έρθει. Κάναμε πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση. Το χθες τελείωσε. Δεν θα καταφέρουν να μας κερδίσουν με τη διχόνοια. Θα ενωθούμε» σημείωσε ο κ. Καμμένος

Ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα επιστρέψει στο χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας, το οποίο είχε αφήσει για λίγες ημέρες μετά την προκήρυξη εκλογών, εξαπέλυσε κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ως «πληρωμένους δολοφόνους» που πληρώνονταν από τους «νταβατζήδες της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε τους δημοσκόπους ο Πάνος Καμμένος στην πρώτη μετεκλογική του δήλωση, μετά την επιτυχία της εισόδου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας εμπιστευτήκανε,  τους Ανεξάρτητους βουλευτές, τους πολίτες που έδωσαν έναν αγώνα άνισο, απέναντι σε δημοσκόπους, πληρωμένους δολοφόνους, απατεώνες της μεταπολίτευσης, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα μας ήθελαν εκτός Βουλής. Χαρακτηριστικό είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που μας έδινε στο 1,7%» σημείωσε ο κ. Καμμένος, ισχυριζόμενος ότι «γνώριζαν τα αποτελέσματα, αλλά προσπαθούσαν να προστατεύσουν, αυτούς που τους πληρώνουν, τους νταβατζήδες της μεταπολίτευσης».

Πληροφορίες από το στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρουν ότι στις προθέσεις του Πάνου Καμμένου είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά των εταιριών σφυγμομετρήσεων, οι οποίες για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, όπως τονίζουν συνεργάτες του επικεφαλής του κόμματος, επιχειρούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και διαψεύδονται εμφατικά».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με το 3,68% που παίρνουν εξασφαλίζουν δέκα έδρες στη νέα Βουλή.

Έλενα Κουντουρά (Α΄ Αθηνών)

Πάνος Καμμένος και Θανάσης Παπαχριστόπουλος (Β΄ Αθηνών), καθώς και Τέρενς Κουίκ εάν ο πρόεδρος του κόμματος επιλέξει την έδρα του Ηρακλείου

Δημήτρης Καμμένος (Β΄ Πειραιώς)

Κώστας Κατσίκης (Αττικής)

Νίκος Νικολόπουλος (Αχαΐας)

Πάνος Καμμένος (Ηρακλείου) και Γρηγόρης Μακαρόνας εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιλέξει την έδρα της Β΄ Αθηνών

Κώστας Ζουράρης (Α΄ Θεσσαλονίκης)

Γιώργος Λαζαρίδης (Β΄ Θεσσαλονίκης)

Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα (Σερρών)

Παράλληλα, αναφορικά με το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τη συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα, οι πληροφορίες από το στρατηγείο του Πάνου Καμμένου αναφέρουν ότι η αναλογία στα υπουργικά χαρτοφυλάκια θα είναι η ίδια, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να έχουν έξι υπουργούς στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό.